Антипаркинг жалби удивиха Общинска охрана! Глобен се видя жертва без права

Автор: Мариана Панчева
Коментари (2)
15:20 / 18.03.2018
7709
"Няма места за паркиране", "Защо си вършите работата?", "Принуждавате ни да паркираме неправилно, а след това глобявате". Това гласят малка част от оплакванията и упреците, постъпващи ежедневно в пловдивската Общинска полиция, разказа за читателите на Plovdiv24.bg шефът на общинското предприятие Александър Стайков.

"Знам, че служителите на общинска охрана прилагат нормите, установени от ОбС. Съгласен съм, че автомобилите не трябва да паркират върху тротоарите, понеже ги разрушават, а ремонтът е скъп, пречат на пешеходците и ги настройват срещу автомобилистите. Същото важи и за тревните площи. Но моето възмущение, несъгласие и протест е срещу това, че Общината не си е свършила работата и затова има наглостта да глобява хората", пише в една от най-пресните жалби, попаднали на бюрото на Стайков. 

Макар че в последните години се направиха немалко нови паркинги, ремонтираха се и немалко съществуващи, конкретният жалбоподател (от централна градска част) настоява, че администрацията не е създала достатъчно паркоместа и паркинги, където гражданите да си спират колите дори и срещу месечни наеми и затова принуждава шофьорите да паркират на непозволени места, а после... После ги глобява.

Има и упреци, свързани с това, че общинските служителите са се "сетили изведнъж" да прилагат закона, след като хората вече са свикнали да паркират неправилно, което "не е никак логично, морално и справедливо", посочва в писмото си въпросният глобен, молещ за опрощаване на санкцията.

Друг пък най-сериозно се жалва, че служителите на общинска охрана не правят снимки на нарушението като доказателствен материал и затова не можело да се докаже и "отсъствие" на нарушение.

"Дори и военните престъпници на Нюрнбергския процес са били засипани с доказателства и са имали прави и възможност за юридическа защита", пишеше в жалбата, удивява се Стайков. "Много са оплакванията. Но много са и глобените. Хиляди, много хиляди на годишна база", обобщава той.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).