Античният театър става втора "Арена ди Верона"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
16:14 / 10.06.2016
6632
Повече от 20 000 посетители очакват организаторите на тазгодишния фестивал Opera Open, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

Това в своеобразен рекорд, а фестивалът е на път да се превърне в запазена марка на Пловдив, заяви зам.-кметът по култура Амелия Гешева

"Надявам се през следващите две години той да стане най-големият фестивал на Балканите, а през 2019 да сме втора "Арена ди Верона". Летвата е вдигната високо", коментира на свой ред и шефът на Операта Нина Найденова. 

По думите й фестивалът тази година се отваря към балетното и танцовото изкуство, ще има и специална вечер, посветена на оперетата. Продължава и тенденцията за представяне на нови заглавия - тази година премиера ще има "Летящият холандец" на Вагнер.  

Фестивалът стартира с гала концерт на 18 юни, когато на сцената на Античния театър ще се съберат шест български оперни звезди със световна кариера.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).