Ансамбъл "Тракия" кани на концерт-спектакъл 

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:15 / 14.10.2021
1304
По повод Деня на будителите ансамбъл "Тракия“ кани пловдивчани и гостите на града на концерт-спектакъла "Цветни щрихи от България“. Събитието ще се състои в Дом на културата "Борис Христов“ на 2 ноември от 19.00 часа.

Спектакълът представя сценични фолклорни образци от различни етнографски области. Публиката ще се наслади на произведения от млади автори, създадени последното десетилетие, и режисирани от художествения ръководител проф. Даниела Дженева.

С "Цветни щрихи от България“ ансамбъл "Тракия“ отново ще поведе на разходка из музикално-танцовия фолклор на България. Зрителите ще преминат през мистиката на Странджа планина, закачливите добруджански и северняшки картини, тежките пирински танци. На финала танцьорите ще отведат публиката до шопската и тракийската етнографски области.

Въпреки пандемичната обстановка ансамбъл Тракия взе участие в тридневните празници в град Триказе, Италия. Събитието мина под мотото "Магичната земя на Орфей". Истински фурор предизвика вокалното трио Цонка Димитрова, Румяна Филкова и Гайтанка Минковска. Изпълненията им провокираха десетки поздравления на страницата на организаторите в социалните мрежи, които изказаха възхищението си от българския фолклор. Представителна група от ансамбъла взе участие и в откриването на EXPO 2020 Dubai, където България участва със собствен изложбен павилион.

Концертът на 2 ноември ще се проведе при спазване на епидемичните условия за капацитет и отстояние в затворени пространства. Билетите на цена от 10,12, и 15 лв. вече са в продажба на касата пред община Пловдив и в сградата на ансамбъл "Тракия" на ул. "Даме Груев" 1а.

Виж коментарите (0)

Още по темата (132):
03.11.2023 Будител на десетилетието: Чувствам се смирен и отговорен
01.11.2023 Вижте шествието за Деня на народните будители в Пловдив
01.11.2023 Георги Бърдаров: Голяма част от съвременните будители не желаят да афишират и да придобиват публичност
01.11.2023 Асен Александров: Или сме лицемерни, или сме превъзбудени, но в третото десетилетие на XXI век трябва да вземем важно решение
01.11.2023 "Българска история" в подкрепа на благородна кауза: Будителството не е отживелица
01.11.2023 Иван Гранитски: Трябва ни едно разтърсване - като земетресение от девета степен по скалата на Рихтер
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).