Анализатор направи дисекция на НАТО

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
17:31 / 25.01.2022
1551
Международният анализатор Боян Чуков направи дисекция на съвременното НАТО. Експертът по борба с тероризма, бивш дипломат и журналист на свободна практика смята, че в съвремието ни има различни о́си на влияние в организацията за военно сътрудничество. Публикуваме коментара без редакторска намеса:

"Около драмата с Украйна множество нашенски баш евроатлантически траншоеди прегракнаха да се кълнат във вярност на НАТО. Добре! България е член на НАТО. Това никой не го оспорва.

Но днешното НАТО няма нищо общо с това, в което България влезе преди години. Нещата се промениха. Британците обявиха, че създават оста Лондон-Варшава-Киев плюс "добавката“ Прибалтика. Като изключим натовизираната Украйна все "НАТО“. Франция и Гърция подписаха споразумение с очевидна военна проекция, която е срещу Турция. Пак все "НАТО“. Едно "НАТО“ срещу друго "НАТО“. Гръцкият премиер избърза да посети София и да "намигне“ на новоизбраното правителство. Всички мислиха, че Мицотакис идва заради РСМ. И той е с харвардска закваска, но друга "реколта“. Много по-висококачествена от нашата. Кириакос се опита да рекламира у нас франко-гръцката версия на евроатлантическата солидарност, която е абсолютно "НАТО“. Отделно Атина си направи американо-гръцко НАТО, което покри гръцката територия с американски бази като акне по лицето на тинейджър.

По линия на тюркските страни в Централна Азия, Близкия Изток и Закавказието се оформи ясно оста Лондон-Анкара. Отново пак "НАТО“, но турско-британско. Не е същото като френско-гръцкото. В последно време Париж и Лондон не се имат много. Британци и турци с общото им историческо наследство си имат свой собствен chuchotage (птичи език разбираем само за тях). Британо-турската дружба има мощен балкански вектор, който засяга и България. София от британо-турския chuchotage нищо не вдява. Никой не ни дава "тълковен речник“, а и в Харвард не изучават в последно време толкова сложни науки. София си остана със своето образование на ниво "евроатлантически буквар“ за начинаещи балами. Продължаваме да я караме със спомени и разкази на дългогодишни български траншоеди на тема "Как преди години в София се ковеше евроатлантическата интеграция на България“.

Въпросът на който трябва да отговорят управляващите у нас е следният: В коя опция на НАТО е България? В британската, франко-гръцката, франко-германската, британо-турската...? САЩ отиват да се занимават с Китай в Азия. Даже си направиха азиатско НАТО в лицето на QUAD (САЩ, Япония, Австалия и Индия). Индия се дърпа и затова за всеки случай бе организиран и AUKUS (САЩ, Австралия и Великобритания). Нашите евроатлантици са готови да влезем и в AUKUS. Ама не сме англосаксонци. Въпреки твърденето на Петър Стоянов, че сме направили своя цивилизационен избор и вече сме автентични "евроатлантици“. Но между евроатлантици и англосаксонци разликата е от земята до небето. Затова няма да ни вземат и в Британската общност ( Commonwealth of Nations)!

Какво ни остана? Нищо друго освен да запеем дружно... "Радамес отива да пик**, всички ние дружно да го придружим“. И да го последваме. Без да се запитаме накъде точно отива нашето Богохранимо Отечество водено от баш булгаристански натовски генерал истерично подкрепян от услужливи "автентични“ русофили с православно-славянски пориви. Сбъркана работа. Господ да ни е на помощ!"

Виж коментарите (3)

Още по темата (73):
16.04.2022 МО съобщи за придвижване на военна техника
29.03.2022 Десислава Атанасова за НАТО: Член сме на най-успешния политико-военен съюз в света
25.02.2022 Христо Иванов: Настояваме за натовски контингент в България
19.02.2022 Петър Стоянов обезпокоен, заговори за туткане и тюхкане
17.02.2022 По тревога вдигнаха два изтребителя от "Граф Игнатиево" заради чужди самолети над Черно море
17.02.2022 САЩ ще премести войски от Германия в България
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).