Александър Държиков: Доволен съм от работата

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
19:20 / 04.11.2023
1448
Председателят на пловдивския Общински съвет инж. Александър Държиков е доволен от работата в мандат 2019 - 2023 г. В блиц интервю за Plovdiv24.bg той заяви, че направените промени в правилника за работа на ОбС по отношение на публичността и по-добрата информираност на обществото са добри.

Държиков се надява да има приемственост от следващия мандат. Смята, че са направени много положителни неща и има такива, които могат да бъдат продължени.

"Доволен съм, въпреки всички катаклизми, които съпровождаха мандата. Имаше и емоции, разбира се. Дано по-нататък нещата са по-добри" - коментира председателят.

Като положителни действия посочва излъчването на заседанията на Общинския съвет в реално време онлайн, своевременното изпращане до всички съветници на придружаващите основните точки от дневния ред документи, публикуването в сайта на Община Пловдив в раздела на Общински съвет на решенията и гласуванията на всеки съветник по отделните предложения, питанията към общинската администрация и отговорите.

"Гражданското общество иска да е информирано. Смятам, че направихме добри промени в правилника за работа на Общинския съвет" - обобщи той.

Държиков смята, че занапред трябва да се поработи върху дисциплината на съветниците. В някои общини, например, ако един съветник не е гласувал на 2/3 от точките, не му се зачита за работен ден и не получава възнаграждение. В пловдивския ОбС често се е случвало някой да отиде на заседание сутринта, да се разпише в присъствения лист и след час да си тръгне. "Има върху какво да работят колегите". 

Александър Държиков ще присъства на първото тържествено заседание на новия Общински съвет, насрочено за 8 ноември от 10.30 ч. Сесията ще се води от Атанас Узунов, който е най-възрастният общински съветник в новия мандат. След клетвата съветниците ще трябва да изберат председател и заместник-председатели от всяка група.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...
Една от най-красивите жени на света се оказа 23-годишна пловдивча...
Адвокат: Някои българи почиват по Беломорието, децата им учат в п...
Вижте какво сервираха в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).