Активна съпротива срещу наложена глоба за маска в Пловдив прерасна в антиваксърски протест

Автор: Цвети Тончева
Коментари (4)
18:24 / 24.09.2021
5049
Крум Чешмеджиев, виновникът за протеста, който се проведе пред съда в Пловдив смята, че "едно парче плат не може да го предпази от толкова опасен вирус като COVID, така както го описват". Пред камерата на Plovdiv24.bg той обясни, че е бил глобен, тъй като е влязъл в голям търговски обект без маска. Днес той ще види на практика дали “съдебната система у нас работи“. "Има толкова както физически, така и процедурни пречки, според които тази глоба е неприложима. Очаквам съдебният състав да вземе предвид тези неща“, каза Крум, който е инженер по специалност.

Хората, дошли на протеста пред съдебната палата в защита на Крум носеха лозунги "Маските не пазят, те ни разболяват" и "Ние сме против маските  и мерките, наложени принудително". Те поискаха да обяснят защо подкрепят Крум.

"Той е от хората, които оказват активна съпротива, но има над 80% от българите, които оказват пасивна съпротива, защото в България преобладава здравият разум, за разлика от Дивия запад", казва един от протестиращите. Според него това са "ковид репресии, като в световен мащаб се опитват да ни мамят, че се грижат за нас". "Но всичко това уврежда здравето ни, взаимоотношенията между хората и съсипва икономиката. Не можем да приемем лъжите на Брюкселската шайка",  твърди разпалено мъжът. Той смята още, че ни затрупват с измами и че няма как един разумен човек да няма опасение към нещо, чиито производители са освободени от отговорност. Питаме защо! Отговор няма месеци наред".

Според същият протестиращ, налагането на ваксините е "фрапиращ пример за корупция в световен мащаб. "Купуват се ваксини и после насилствено се опитват да ги налагат. Отказват ни правото на свободен избор. Ако нямаме право да откажем, няма демокрация. А когато ни отказват правото на избор да вкарваме нещо в телата си, това е директно връщане към робовладелството", смята още мъжът.

Жена, дошла също на протеста твърди, че "против природата е да се налага здрави хора да носят маски. Защото първо, маските ни пречат да дишаме, чувстваме го. Въздухът е необходим за всяко живо същество. Пречи ни се да живеем пълноценно.  Маските увреждат белите ни дробове, без да поемем кислород от природата. Пречат ни да бъдем хора, те закриват лицата ни, усмивките ни, правят ни да си приличаме един друг. Показват нашия страх, от нещо невидимо - един вирус, който постоянно мутира и е различен, не може да го хванат дори ваксините... Това налагане на страх в човечеството е големият проблем", твърди протестиращата.

Всички в един глас говорят, че всички "сме опитни зайчета" и че става дума за "световна конспирация срещу здравето".

"Маските пречат, маските пречат, трябва да си извоюваме свободата, никой няма да ни го поднесе на тепсия", твърдят още протестиращите в подкрепа на Крум и дават пример как в Русе вече един от глобените е успял в съда и дори са му върнали парите от глобата и са му платили разходите по делото.

"България ке я биде", цитира Ванга една жена и добавя, че "това е геноцид към всички хора на планетата и начин за намаляване на населението".


Виж коментарите (4)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).