Адвокатът на Лерца: В сливенския затвор е страшно, там има много лоши жени!

Автор: Мариана Панчева
Коментари (22)
16:42 / 05.01.2018
52203
Присъдата е малка, заяви покрусена роднина на прегазения полицай Делян Палазов след като пловдивският Окръжен съд определи 2,4 години затвор за Катя Лерца, прегазила Палазов, докато той изпълнява своите служебни задължения, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Съпругата и децата му отпразнуваха рождения му ден на гробищата. Днес се говореше много за деца на Лерца, а за децата на Дилян - не. Дълго време с тях работи психолог", сподели още жената. "Нагла е, на целия квартал е разказала, че не чувства вина", коментира на свой ред афектираната сестра на Делян.

"Защитавате децата на престъпника, а моите внуци, кой ще ги защити. Всеки ден плача, децата са малки, съпругата ми е болна", заплака и треперещият от скръб баща на жертвата. 

"По принцип съдът даде наказание, каквото прокуратурата и частното съдебно обвинение поиска - реално лишаване от свобода, лишаване от право да управлява моторно превозно средства за срок по-голям от лишаването от свобода", коментира присъдата прокурорът по случая Стефани Черешарова. Окръжният съдия пък бе категорична, че ефективното наказание, наложено в случая - освен всичко друго, е сигнал към всички шофьори с цел превенция. Точно ефективната присъда на Лерца разби основната линия на защитата й. 

Само часове по-рано Марин Марковски разви дълга теза за това необходимо ли е клиентката му да лежи реално в затвора.

"На подсъдимата скамейка имаме майка с деца, които трябва да издържа. Лерца е майка, майките знаят цената на човешкия живот. Като влезе в килията на сливенския затвор, ще стане ли по-добра? Там има жени - ромки, съдени за ужасни престъпления. Престоят й ще е престой на една млада жена, която трябва да оцелее в джунглата, там тя трябва да стане зла", представи вижданията си Марковски.

По думите му точно тежките условия в българските затвори са станали причина европейските магистрати да препоръчат на българските си колеги да търсят смекчаващи вината обстоятелства и да избягват налагането на ефективни присъди, когато това е възможно.

"Престоят на Лерца в затвора няма да доведе до нищо добро, а последствията ще са катастрофални - фирмата й ще фалира, болната й и бедна майка, която е пенсионерка, ще гледа децата й", описа още защитата. Присъдата на Окръжен съд обаче не е окончателна, тя може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни. 



Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (22)

Още по темата (73):
27.05.2021 Синът на Катя Лерца с условна присъда за отвличане и грабеж!
11.10.2020 Убилата в Пловдив пътен полицай Катя Лерца вече е на свобода!
06.10.2020 Синът на Лерца остава в ареста, един от аверите му се измъкна
01.10.2020 Синът на Лерца и аверите му поискаха свободата си
23.09.2020 Синът на Лерца и аверите му искали да режат пръст на жертвата, натикали брадвичка в гърлото му
23.09.2020 Синът на Катя Лерца и аверчетата му крият лицата си от срам
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).