Адвокат от Пловдив: Срамно петно ще остави г-н Кирилов в правосъдното министерство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:44 / 27.08.2020
8835
"Дълбоките причини да поискаме оставката на министър Данаил Кирилов бяха законодателната дейност на това Народно събрание, която многократно се оповестяваше, че е инспирирана лично от него като един от най-доверените юристи на премиера".Това каза пред БНР адвокат Иван Демерджиев - председател на Пловдивската адвокатска колегия, която поиска преди месец оставката на правосъдния министър..

"Едно срамно петно ще остави г-н Данаил Кирилов в правосъдното министерство, нищо повече", обобщи юристът и добави, че ако той е автор на проекта за нова Конституция, основателно си подава оставката.

Адв. Демерджиев беше категоричен, че трябва да бъдат огласени истинските мотиви за оставката на правосъдния министър: "Искаме да знаем какви са причините за тези процеси, за да можем да ги оценим".

В предаването "Преди всички" адвокат Иван Демерджиев изрази притеснение, че може да бъде посочен заместник на министър Кирилов:

"Както по отношение на фигурата на главния прокурор, така и по отношение на министъра на правосъдието трябва да се подберат професионалисти с утвърден авторитет в средите на правната система. Когато се предлагат други личности, те естествено не могат да изпълняват тези функции по успешен и убедителен за обществото начин".

Според председателя на Пловдивската адвокатска колегия Конституцията принадлежи на българския народ като суверен на властта и право на българския народ е да поиска промени в Конституцията и трябва да се води задълбочен дебат - обществен и професионален:

"Кое налага да се променя старата Конституция с едни гротескни промени в нея, като прехвърлянето на правата на гражданите от глава 2 в глава - последна, което говори достатъчно".

Виж коментарите (3)

Още по темата (4080):
11.10.2022 Проф. Гечев: Правителство е възможно по-скоро с третия мандат
14.07.2022 Скандал и остри реплики в ЕП заради снимките от спалнята на Бойко Борисов
06.07.2022 Осъдиха жена, гласувала два пъти на парламентарните избори през април 2021
г.
25.05.2022 След въпрос на ГЕРБ премиерът скандално призна: Областният управител на Варна няма достъп до класифицирана информация
23.05.2022 Журналистка провокира Слави Трифонов с въпроси: Държавата става все по-зле! Ти къде си, Слави?
05.05.2022 Кристиан Вигенин сподели за приоритетите на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).