Абсурдистан! Живко с 2 лева капитал блокира ремонти за 7 милиона в Пловдив! Кой стои зад него?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (12)
20:17 / 27.03.2018
61466
Атакуваха обществената поръчка за дългоочакваните ремонти на улици в квартал "Коматево", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Припомняме, че специално за целта от тазгодишния бюджет на община Пловдив безпрецедентно бяха заделени 1 000 000 лева. Голямата обществена поръчка за избор на изпълнител бе обявена в края на февруари, ден преди отваряне на офертите обаче в Общината е постъпила жалба, регистрирана в КЗК, която съдържа искане за налагане временна мярка за спиране на процедурата. 

"Затова към момента всички действия по хода на процедурата се преустановяват до влизане в сила на определението, с което се отхвърля искането за налагане на мярката, или решението по жалбата, ако е наложена временна мярка", посочва главният инженер на Общината Йордан Калев.

Освен текущия ремонт на уличната мрежа в кв. "Коматево" жалбата стопира още изборът на изпълнители на текущи ремонти на улици и булеварди във всички шест района на Пловдив за обща сума от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Северен", район "Източен" и район "Централен" и обща сума отново от 2 500 000 (без ДДС) за улиците и булевардите на територията на район "Западен", район "Южен" и район "Тракия". Ремонтът на улици в квартал "Коматево" е отделна обособена позиция, за която са обявени 833 333 лева (без ДДС).

Абсурдът:

Обществената поръчка се обжалва от фирма "Пътна маркировка“ ЕООД - Стара Загора, която е регистрирана с 2 лева капитал и едноличен собственик Живко Жеков. През януари тя спира чрез обжалване поръчки на АПИ за ремонти на пътища в Смолян, Благоевград и Кърджали на стойност 44 милиона лева. В същия ден, когато обжалва поръчката в Пловдив, пуска жалба и за основен ремонт в улиците в Сливен и населените места в общината, както и за реконструкция на ВиК мрежата в Гълъбово. Предстои КЗК да се произнесе дали допуска жалбата на Живко Жеков, или я отхвърля. После спорът отива във Върховния административен съд.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).