ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
АМТИИ откри новата учебна година с концерт на Античния театър
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:25 / 13.09.2021Коментари (0)1561
"Убеден съм, че в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ ще откриете своя втори дом, а в лицето на вашите преподаватели ще срещнете добри приятели, които ще ви предадат своя богат житейски и професионален опит. Ще ви предоставят сцена, на която вие да развивате таланта си и да показвате своите бъдещи умения“.

С тези думи председателят на Пловдивския общинския съвет инж. Александър Държиков приветства днес на Античния театър първокурсниците, ръководството, студентите и гостите на официалното откриване на учебната 2021– 2022 година в АМТИИ.

Официалната церемония уважиха кметът на район "Тракия“ Костадин Димитров, зам.-кметовете на "Централен“ Фиданка Кацарова и на "Тракия“ Веселина Стоянова, директорът на ОИ "Старинен Пловдив“ доц. Елена Кантарева-Дечева, генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и почетният консул на Италия Джузепе Де Франческо, ректорите на УХТ проф. д-р Пламен Моллов, на Аграрния университет проф. д-р Христина Янчева, на Медицинския университет проф. д-р Мариана Мурджева, директорът на филиала на Техническия университет в Пловдив проф. д-р инж. Въльо Николов, главният изпълнителен директор на "КЦМ 2000“ Румен Цонев, председателят на Съвета на настоятелите Светлозар Драгушев, Чангцинг Джанг - председател на департамент "Китай“ на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие.

От името на ректорите на пловдивските университети проф. д-р Мариана Мурджева пожела на първокурсниците да запазят вярата в АМТИИ, защото е сред най-престижните висши училища в страната, което създава кадри не само за България, но и за света. Първокурсничката в специалност "Народно пеене“ Мария Бакова посочи, че в ръцете на студентите е духовното бъдеще на страната. "Академията е едно място с много хора, които са готови да ви дадат нещо и моят съвет е да ги намерите и да го вземете“, препоръча Ивайло Маджаров – председател на Студентския съвет на АМТИИ.

"Предишната година доказа, че е възможно за изключително кратко време да мобилизираме силите си и да приспособим учебния процес в условията на несигурност, превърнахме изпитанието във възможност и добавена стойност“, обърна се към над 300-тата присъстващи гости, преподаватели и студенти ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак.

"Доказателство за това е поредната година на засилен интерес и оспорван прием. През последните месеци АМТИИ открои своята мултижанровост сред широката общественост, показа и доказа, че създава таланти във всички изкуства. Наши студенти и докторанти бяха отличени с първи награди и златни медали за особени заслуги и високо майсторство на редици престижни конкурси в Европа, Азия и Америка. Академията показва творби в постоянно действащи онлайн вернисажи, а годишните изложби на факултет "Изобразителни изкуства“ и сега могат да бъдат видени във Фейсбук страниците на АМТИИ и Старинен Пловдив и в youtube канал Plovdiv Old town след като са се радвали на изключителен интерес в изложбените пространства на знакови галерии в Пловдив. Първокурсници, малките улички в Стария град, които ви водят към нашата Алма Матер са стръмни и не особено гладки, но разкриват божествени гледки, които вдъхновяват артиста и му дават импулс да твори. Академията освен задължение към професионалното ви развитие си поставя и цел да възпита у вас всички онези качества, които отличават хората на изкуството – самостоятелност, борбеност, инициативност и непримиримо търсене на истината. Бъдете смели и отстоявайте тези ценности, въпреки трудностите, а ние ще бъдем до вас“, обърна се към новоприетите студенти проф. Шекерджиева-Новак.

Водещият на церемонията проф. Любомир Караджов, председател на Общото събрание на АМТИИ, подчерта, че Академията е единствената по обхвата на своята мултижанровост, като студентите се обучават в три факултета – "Музикална педагогика“, "Музикален фолклор и хореография“ и "Изобразителни изкуства“.

Отриването на 58-та поредна учебна година в АМТИИ на емблематичния за Пловдив Античен театър завърши със специален концерт на възпитаниците на факултета по "Музикален фолклор и хореография“.

Учебните занятия започват от днес като обучението ще е хибридно – присъствено за индивидуалните занимания в групи до 8 студенти и онлайн за теоретични лекции.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: