АБВ с нов лидер в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:07 / 05.05.2016
5508
Кирил Чалъков пое градската организация на АБВ в Пловдив след ген. Валентин Петров. 58-годишният юрист и магистър по икономика бе избран единодушно, без нито един глас "против" и само с един "въздържал се" по време на отчетно-изборна конференция, провела се в "Тримонциум" снощи.

На изборния форум на АБВ в Пловдив присъстваха заместник-председателят на политическата сила Румен Петков и областният лидер и заместник-областен управител Владимир Маринов. 

Досегашният председател на градската организация на АБВ ген. Валентин Петров, получил най-много номинации от районните структури, си направи отвод като призова за подкрепа към Кирил Чалъков.

Делегатите на конференцията изразиха благодарност към досегашния председател и учредител на структурата на АБВ в Пловдив и единодушно го номинираха за член на националния Политически съвет на АБВ. 

Отвод за себе си и подкрепа за юриста даде и Лениела Антонова, също номинирана за лидерския пост.

"Благодаря ви за доверието и още сега заявявам, че аз ще настоявам за по-малко официални форуми и за повече работни срещи", заяви новоизбраният председател на АБВ в Пловдив Кирил Чалъков. 

Той бе категоричен, че народните представители и участващите във властта от страна на АБВ трябва да присъстват на тези работни срещи постоянно, "за да можем наистина да провеждаме реални политики", посочи Кирил Чалъков.

В последвалата дискусия за това, че трябва да се провеждат реални реформи и политики на местно ниво зам.-председателят на АБВ Румен Петков посочи реализираните от АБВ такива инициативи, реформи и политики на национално ниво. 

"Конституцията и съдебната реформа по същество бяха реализирани от АБВ. Ще посоча Пенсионната реформа, Законът за ветераните от войните, който беше изцяло изготвен и внесен от АБВ", заяви Румен Петков.

По думите му в резултат на категоричната реакция и намеса на АБВ голяма част от текстовете в Изборния кодекс са били променени. Зам.-председателят на АБВ посочи още като важни стъпки ролята на политическата сила при издигането на кандидатурата на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН, както и спасяването на "Кинтекс" и ВМЗ-Сопот от приватизация.

Делегатите на конференцията избраха 21-членен Градски съвет на ПП АБВ в Пловдив. Юристът Васил Попов бе избран за председател на Контролния съвет, а начело на Гражданския съвет към политическа партия АБВ застана бившият общински съветник Петър Неделчев.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вторият обвиняем за бруталната катастрофа с "Порше Кайен" не се п...
Възстановяват щетите по булевард "Руски" след трагичния инцидент
Тежко отмъщение застигна шофьор на такси в Пловдив
В Пловдив оказаха голяма чест на испански дипломат
Кръгла маса за домашното насилие в Пловдив
Обучение за бърза реакция и евакуация при бедствени ситуации се п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).