90 жители на "Южен" с личен асистент от днес

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:20 / 01.04.2016
1963
От днес в район "Южен" започва изпълнението на проект "Аз живея независим живот", финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Независим живот". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансиран от Европейски социален фонд на Европейския съюз.

Целта на проекта е да се предоставят услуги за социално включване в общността или в домашна среда на хора с увреждания или възрастни хора, които са в пълна или частична невъзможност да се самообслужват, а също така да се осигури почасова трудова заетост на техните близки, които полагат трайно грижи за тях и нямат възможност да са част от трудовия пазар. 

Считано от днес деветдесет жители на район "Южен", включени като потребители, започват да ползват услугите "Личен асистент" и "Социален асистент". 
 
За лични асистенти са назначени 49 човека, а социални асистенти са 9. На хората, предоставящи услугите бе проведено въвеждащо обучение, което им даде началните насоки за извършването на дейностите по обгрижване и подкрепа на потребителите. 

В помощ на лицата, ползващи услугите са назначени също така рехабилитатор, медицинска сестра и психолог. Потребителите ще ползват услугата в продължение на 20 месеца до края на ноември 2017 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).