9 търговци са хванати да работят без дистанционна връзка с НАП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:14 / 10.05.2012
2468
9 търговци от всички, проверени до днес обекти от НАП Пловдив, са хванати да работят без дистанционна връзка с приходната агенция. 13 700 магазини, заведения, складове, функциониращи на териториите на Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Смолян и Кърджали, вече са проверени от инспекторите на НАП дали касовите им апарати отговарят на изискванията. Бистро, закусвалня за бързо хранене, сергия на пазар са сред неизрядните обекти. На собствениците им са съставени актове за нарушение и са им връчени предписания да изпълнят данъчните разпоредби в определен срок, след което ще бъдат отново проверени. 

Близо 65 000 касови апарата в Южна България наблюдава дистанционно НАП от началото на месец април. Това позволява на инспекторите да следят от разстояние оборотите им и да предприемат проверки там, където е необходимо. Дистанционната връзка в същото време дава възможност на търговците да подават отчети електронно, без да се налага ръчно набиране на данни. 

Още 1 340 проверки по спазване на данъчното и осигурително законодателство са извършили тази година инспекторите от НАП Пловдив. 250 от тях са по сигнали от граждани, които се жалват от работодателите си или защото не са им издали касов бон при покупка. 57 са съвместни с други контролни органи като Инспекцията по труда, Полицията и Митницата. Открити са 360 нарушения при осигуряването на наети лица, издаването на касови бележки и фактури.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).