9 години затвор за шофьора, убил бременната Северина и приятеля й край Пловдив!

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
13:55 / 13.12.2018
8717
12 години затвор поиска прокуратурата за Станислав Пислар, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според обвинението в лицето на прокурор Албена Георгиева, ако Пислар е отреагирал на поставената маркировка за ремонтни дейности на магистралата, то той е имал техническата възможност да избегне или спре и да не се стигне до катастрофата, при която е "заличено цяло семейство". Защото Северина е била бременна в 21 гестационна седмица, плодът е бил жив, но е починал след ПТП-то. Макар и недоносено, то е можело да оцелее. Освен това прокуратурата посочи, че според българския закон е забранено да се кара кола след употреба на наркотични вещества, без значение дали водачът е повлиян от тях.

Ако такова нещо се докаже, то би било утежняващо вината обстоятелство. В случая употребата е доказана, макар днес да стана ясно, че не е било активно веществото у Пислар. Частният обвинител по делото поиска дори 20 години затвор. Преди пледоарията на обвинението самият украинец даде обяснение. Той се призна за виновен, но помоли да бъде съден за това, за което е виновен, а не за това, в което го обвиняват, а именно, че е наркоман. По думите му е виновен, че не е успял да овладее камиона си, за което вина имат и работниците на пътя, които в деня на катастрофата са работели на магистралата.

По думите му е имало само една табела, която указвала препятствие. Имало много малко разстояние от табелата до препятствието и не могъл да реагира. "Опитах да се престроя в лява лента, за да запазя работниците. Ударих се в мантинелата и после не можах да удържа камиона. Стана така, защото от удара в мантинелата се разби предно ляво колело на камиона", обясни Пислар, и последвал удара с пострадалите.

"Моля за справедливо наказание. Вярвам във вашата обективност", заяви още обвиняемият. Съдебното заседание продължава с пледоария на защитата, която започна с думите, че Пислар признава нарушаването на правилата за движение и моли да бъде съден за това.

В крайна сметка присъдата за украинеца е 9 години затвор. Освен това той получи и забрана за управление на МПС за срок от 10 години. В 15-дневен срок присъдата може да се обжалва пред Апелативен съд. Защитата на Пислар - адв. Маркова бе категорична, че ще обжалва.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (33):
24.03.2021 Вижте окончателната присъда за убиеца на бременната Северина и Ивайло
10.09.2020 Близки на убитите на "Тракия" Северина и Ивайло: Законът трябва да се приложи в цялата му строгост
09.09.2020 Обясниха защо намалят наказанието на украинеца, убил бременната Северина и приятеля й край Пловдив
09.09.2020 Сърцераздирателен пост за убитите край Пловдив Ивайло и Северина
09.09.2020 Отново намалят присъдата на шофьора, убил на пътя младо семейство и нероденото им дете
03.10.2019 Никой не може да върне към живот бременната Северина и приятеля й Ивайло
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).