8 години затвор за наркодилър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
16:12 / 31.05.2016
2459
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Тодор Арнаудов на 8 години затвор и глоба в размер на 50 000 лв. и подсъдимата Мария Мошикова на 3 години затвор. Наказанието Тодор Арнаудов ще изтърпява при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип, а наказанието на Мария Мошикова е отложено за изтърпяване с изпитателен срок от 5 години.

Производството по делото протече по реда на глава ХХVІІ от НПК, а именно "Съкратено съдебно следствие", при което подсъдимите се признаха за виновни в това, че на 23.10.2015 г. в Пловдив подсъдимият Тодор Арнаудов при условията на опасен рецидив, като извършител, в съучастие с Мария Мошикова, също като извършител, без надлежно разрешително са държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество в особено големи размери - 499 гр. хероин на обща стойност 59 880 лв.

Двамата подсъдими са бивши съпрузи. Тодор Арнаудов се снабдявал с хероин от неизвестен източник от Турция, но тъй като бил познат на полицейските органи като лице от контингента по линия "Разпространение на наркотични вещества", оставял придобитото количество наркотично вещество на съхранение в дома на бившата си съпруга Мошикова.

Когато се появявал клиент, който иска да закупи количество на едро, Арнаудов уведомявал Мошикова да му достави такова количество или да го даде на клиента.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).