4 пъти повече "зимни цветя" в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:32 / 22.10.2011
4228
4 пъти повече "зимни цветя" в сравнение с минали години засажда тази есен в Пловдив общинското предприятие "Градини и паркове", научи Povdiv24.bg от директора Иван Георгиев. Той уточни, че и в момента се засаждат 800 000 бройки цветя от няколко вида, които издържат на есенни и зимни условия и са произведени в базите на самото озеленително предприятие. Акцията ще приключи до няколко дни. За сравнение в други години през този сезон в града се появяват едва 200 000 нови цветя, посочи Георгиев. Грижите за зелените площи няма да спират и през зимата, и когато е необходимо, ще се плеви и полива, обясни той.

И в най-студените дни пловдивчани ще могат да се радват на герба на града, направен от цветя, тъй като съставът на растителните видове в момента се подменя със студоустойчиви цветя, увери Иван Георгиев. Паралелно към края на ноември ще бъдат засадени още нови храсти и дървета, след като през лятото вече бяха залесени 200 000 храста, 2000 нови дървета и над 1 милион цветя. От "Градини и паркове" планират догодина новите цветя в града да са тройно повече, като отново ще се раздават безплатно цветя и на гражданите. В това отношение няма смисъл хората да посягат на цветята в зелените площи, предупреди директорът Георгиев.


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).