4 години затвор за нападение над млада англичанка до Гарата в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:52 / 10.04.2017
2787
Окръжен съд - Пловдив одобри споразумение между Окръжна прокуратура и подсъдимия Митко Шишков, с което:

Шишков е признат за виновен за това, че на 9.1.2017 г. в Пловдив е отнел чужди движими вещи -  дамска чанта, дамско портмоне, зарядно устройство за мобилен телефон "Айфон", слушалки за мобилен телефон "Айфон", очила с диоптър, пластмасов калъф за очила и 60 лева, всичко на обща стойност 153 лева от владението на С.Ш. /британска гражданка/, като е употребил за това сила и грабежът на вещите представлява опасен рецидив, и е извършил престъплението, след като е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на лишаване от свобода не по-малко от една година, изпълнението на което не е отложено по чл. 66 от НК и след като е бил осъждан два пъти на лишаване от свобода за умишлени престъпления от общ характер, като поне за едно от тях изпълнението на наказанието не е отложено по чл. 66 от НК - престъпление по чл. 199, ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал.1 вр. с чл. 29 ал.1б. "А" и б. "Б" от НК.

За така извършеното от подсъдимия Митко Шишков престъпление по чл. 199, ал.1 т.4 вр. с чл. 198 ал.1 вр. с чл. 29 ал.1 б. "А" и б. "Б" от НК следва да му се определи наказание в размер на 4 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за изтърпяване на наказанието.

На 9.1.2017 г. вечерта около 21,00 часа Митко Шишков решил да се разходи в района на Централна гара в Пловдив. По същото време на автогара "Юг" се намирала свидетелката Ш.П., която чакала приятелката си С.Ш. да пристигне с автобус от София. След пристигането на автобуса тя й помогнала, като взела единия й куфар и тръгнали по бул. "Христо Ботев", вървейки една след друга поради непочистения сняг и тротоар. 

Подсъдимият Шишков, разминавайки се с тях, ги чул да говорят на чужд език. Решил да дръпне чантата на едно от момичетата. Със сила издърпал чантата на С.Ш. и побягнал. Момичето тръгнало след него, викайки за помощ, но се подхлъзнало и паднало. Бягайки, Шишков проверил какво има в дамската чанта, взел банкнотите, паспорта и студентската книжка, а чантата с останалите вещи изхвърлил на земята, тичайки по ул. "Иван Вазов". 

Проверил дали в документите има други пари и след като не открил нищо, ги изхвърлил в казан за боклуци. Свидетелката С.Ш. заедно с Ш. П. се върнала на автогара "Юг" и помолила охраната да я свърже с полицията.

От записите от видеокамерите за наблюдение, монтирани на автогара "Юг", в подлеза на Централна гара и на обменно бюро, полицията установила, че извършител на грабежа е Митко Шишков, добре известен на Второ РУ като криминално проявено лице. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).