36-годишен рецидивист получи строга присъда, след като обра сладкарница в "Тракия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:38 / 02.12.2023
3315
Една година и 7 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим договори 36-годишният рецидивист, задигнал телефон и пари от служителка на сладкарница в пловдивския квартал "Тракия". Мъжът е признал вината си и успял да сключи споразумение с прокуратурата.

За кражбата алармира в социалните мрежи собственикът на заведението Константин Терзиев. Той качи запис от охранителните камери, на който се вижда как на 29 май мъж, облечен в работен гащеризон влиза в сладкарницата, минава зад бара и взима каквото иска. Станало рано сутрин, когато все още нямало клиенти. Там били само двете служителки, които в този момент подсушавали мебели в градината и не разбрали, че крадецът е влязъл. 

36-годишният отмъкнал монети от заведението, а щом не открил други оборотни пари преровил раницата на служителката Станка Станевска. Оттам взел телефона ѝ, зарядно, цигари и 550 лв. кеш. 2 дни преди кражбата, същият мъж задигнал 4 стека цигари от хранителен магазин в същия квартал. Общата стойност на всичко откраднато е 1058,60 лв. 

Апашът е извършил престъпленията в условията на опасен рецидив. Той е бил осъждан за тежко умишлено престъпление на поне година затвор и два пъти отново на лишаване от свобода, но за престъпления от общ характер, пишат от "24 часа". От присъдата му ще бъде приспаднато времето, което е прекарал в ареста - от 31 май до 16 ноември. 

Решението на Районния съд в Пловдив, с което е одобрено споразумението, е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край
Неприятно преживяване за десетки пътници, решили да пътуват с бър...
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).