350 ученици участват в Панорама на професионалното образование

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:29 / 21.04.2017
2614
350 ученици от 150 професионални гимназии от цялата страна ще участват в състезания по 11 професии по време на деветата Панорама на професионалното образование, която се провежда днес и утре в Международния панаир в Пловдив. Учениците мерят сили в националните конкурси "Мога и зная как" (по приложна електроника), "Млади таланти в модата", "Най-добър млад хлебар-сладкар", "Най-добър млад готвач", "Най-добър млад сервитьор", "Най-добър млад строител", "Озеленяване и цветарство", "Стилни мебели и дърворезба", "Най-добра бизнес идея", "Най-добър млад фризьор и гримьор" и "Най-добър млад керамик".

Панорамата на професионалното образование е празник на иновативността и атрактивността на професионалното образование и обучение, което може да развие таланта на младия човек и да го насочи към най-подходящото кариерно развитие, заяви в приветствието си към участниците и техните учители заместник-министърът на образованието Мария Гайдарова. Тя пожела примерът на успешните млади хора - победители на националните състезанията, да увлече техните връстници, така че все повече млади хора да намират своята успешна реализация чрез избора на подходяща професия, и то сега и тук - в България.

Панорамата е най-голямото събитие в сферата на професионалното образование, на което стават видими резултатите от работата на учители и директори, университети и бизнес-партньори. Регионалното управление на образованието в Пловдив е домакин на форума за седми път. Партньори са представители на бизнеса и на висши училища. Те участват в комисиите по оценяването на знанията и уменията. Изявени ученици от професионалните гимназии ще получат предложения за работа.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).