304 наказателни постановления са издадени за януари в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:12 / 01.02.2011
1788
Само през първия месец на 2011 г. отдел "Административно-наказателна дейност" на община Пловдив е издал 304 броя наказателни постановления за установени административни нарушения на обща стойност 58 670 лв., съобщи икономическият зам.-кмет на община Пловдив Александър Константинов. Други 884 броя покани на обща стойност 19 740 лв. са съставени и разпратени на некоректни шофьори за доброволно плащане.

Актовете за установяване на административно нарушение се съставят на база неспазване разпоредбите на няколко общински наредби: Наредба за осигуряване на обществения ред; Наредба за развитие, поддържане и опазване на зелената система; Наредба за опазване на околната среда на територията на Община Пловдив; Наредба за разполагане на преместваемите обекти за търговски и други обслужващи дейности и елементи на градското обзавеждане; Наредба № 2 на Общински съвет Пловдив и Закона за защита на потребителите.

Отдел "Административнонаказателна дейност" на община Пловдив извършва цялостната дейност по административно-наказателното производство: текстообработка, печат и предявяване на нарушителите на изготвените в отдела наказателни постановления. Като завършващ етап на процеса е изпращането на преписките на длъжниците към НАП и Частен съдебен изпълнител. Отделът още оказва съдействие на наказващи органи извън структурата на община Пловдив за законосъобразно връчване на актове за установяване на административни нарушения и наказателни постановления на лица с адресна регистрация на територията на община Пловдив.

С цел подобряване на обслужването на гражданите беше осъществено и осигуряване на публичност и възможност за достъп до задълженията по наложени глоби, както и възможност за бърза справка на всеки жител на община Пловдив, чрез оповестяване на същите в сайтовете на община Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Савина Петкова обясни за премахването на ранните и късните курсов...
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).