26-годишна лекарка от Пловдив е поредният млад човек, който започва работа в Смолян

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
11:06 / 17.07.2023
32217
Д-р Десислава Терзийска е поредният млад лекар, който започна работа в МБАЛ "Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Младата лекарка, която се дипломира само преди шест месеца, вече е в състава на Вътрешно отделение под ръководството на д-р Петя Кокудева, д-р Екатерина Караянкова, д-р Григор Лалов и д-р Анастас Петров, съобщиха от Връзки с обществеността в МБАЛ – Смолян

"Детската мечта ми е да бъда лекар. Още от 4-годишна знаех, че това е моята карма. Целият ми живот така се стече, че всичко доведе до там да завърша успешно медицина и да започна работа“, сподели д-р Терзийска.

Тя е родена и израснала в Пловдив, но има много тясна връзка със Смолян, откъдето е майка й. Завършила е Професионална гимназия по хранителни технологии и техника специалност "Еколог и опазване на околната среда“, но д-р Терзийска била твърдо убедена, че ще преследва медицината. През декември м.г. тя се дипломира в Медицински университет – Пловдив.

"Бяхме тук за Великден и на връщане към Пловдив казах на майка ми:

"Много ми харесва тук, защо да не отида да попитам в болницата дали имат свободно място“, разказва д-р Терзийска.

Според нея решението къде да започнеш първата си работа е от особено значение, защото точно в началото се полагат професионалните основи. Тя обожава природата на Смолян, спокойният начин на живот и казва, че основната причина да вземе това е решение, е защото: "Лекарите са по-спокойни, отношението е съвсем различно, както и това, че пациентите са толкова позитивно настроени към медиците“.

Младата лекарка е назначена на работа на 1 юни  във Вътрешно отделение.

"Вътрешните болести е специалността, която най-много харесвам. А в по-тясна връзка – ендокринология и метаболитните заболявания. Гледам по различен начин на тази специалност, защото при нея има огромно поле за проучвания, а донякъде е свързано с диетологията – начинът на хранене, здравословния начин на живот“, каза още д-р Терзийска.

Все още не е давала самостоятелни дежурства, но се надява от следващия месец да бъде включена в графика на Вътрешно отделение, както и на Спешно отделение.

"В отделението ме приеха много добре. Всички лекари са изключително внимателни и добри към мен – личи си, че искат да ми предадат техния опит“, допълва тя.

Д-р Терзийска обича изкуството. Обожава да посещава музеи и изложбени зали. Интересува се от история на изкуството и наред с това обича да пътува и да се разхожда по екопътеки в планината и вярва, че човек трябва да е в хармония както със себе си, така и с природата.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Безплатни изследвания днес в Пловдив
Препродажбата на билети продължава
30 индийци ще карат градски автобуси в Пловдив, дават им жилища и...
Няколко въпроса след фаталната катастрофа на булевард "Руски"
В западната част на Пловдив: Вдигат му чистачките, но не му пука
Историческо богослужение на митрополит Николай в Дубай


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).