25 учители по "Заедно в час" ще преподават през новата учебна година в област Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 14.09.2016
3329
Двадесет и пет учители по програма "Заедно в час" ще преподават в област Пловдив от началото на новата учебна година. Те ще работят в 12 училищата-партньори на организацията в девет населени места - Пловдив, Карлово, Белозем, Караджово, Рогош, Ведраре, Дълго поле, Граф Игнатиево и Христо Даново. Новите учители в региона са седемнадесет, а осем продължават да преподават като учители втора година в програмата. 

Мисията на "Заедно в час" е да подбира и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. За период от две години организацията ги подкрепя да работят в училища с голям брой ученици в неравностойно положение, като по този начин активно се бори за преодоляване на образователното неравенство. 

Пловдив и "Заедно в час" имат дългогодишно партньорство, като регионът е и един от първите, в които организацията стартира своята дейност през 2011. Между Общината и "Заедно в час" има и сключен меморандум за сътрудничество, свързан с привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия и създаването на добри практики при подбора и кариерното развитие на учителите.

В партньорство с Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" пък се осъществяват обученията на новите учители в съответствие с всички изисквания към педагогическите специалисти в България.

"Качеството на образование е един от най-важните фактори за постигането на траен икономически растеж. Щастливи сме, че с всяка следваща година се увеличава не само броят на учителите в програмата, но и училищата-партньори в областта. 

Натрупаният опит и постигнатите резултати от учителите през предходните години ни носят увереността, че с подкрепата на целия ни екип, на местната общност, на партньори и институции, преподавателите на "Заедно в час" могат да постигнат истински качествена промяна за учениците, а това в дългосрочен план е ключово за развитието на региона", споделя изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева.

Неправителствената организация вече шест години подбира най-подходящите кандидати, способни професионалисти с различен профил, и ги подкрепя да работят в училище за период от две години, а след това да бъдат дългосрочни поддръжници на каузата за равен достъп до качествено образование на всяко дете. "Заедно в час" продължава да подкрепя и насърчава учителите по програмата през целия период от две години.

До момента през програмата са преминали повече от 120 души, а през настоящата 2016 г. като учители първа и втора година в училище ще влязат близо 180 учители в регионите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и е част от международната мрежа за увеличаване на образователните възможности Teach For All.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).