220 проверки през април са направили експертите на РИОСВ Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:06 / 09.05.2016
2218
Експертите на РИОСВ - Пловдив са извършили през април 220 проверки на 210 обекта. Дадени са 34 предписания. Най-много са проверките, свързани с управлението на отпадъците и опазването на почвите. Експертите в тази област са направили 142 инспекции на 137 обекта. 

Дадени са 7 предписания, 6 от които са изпълнени, а за едно текат сроковете за изпълнение. По сигнали, подадени на "зеления" телефон са извършени 30 проверки - 19 за замърсявания на въздуха, на реки и на терени. 

Един от сигналите е за изхвърляне в отводнителен канал, преминаващ през частни имоти на отпадъци от две кравеферми в с. Конуш, в които се отглеждат близо 80 крави и телета. 

При извършените проверки експертите от РИОСВ - Пловдив са констатирали замърсяване на отводнителния канал източно от фермите, като са дадени предписания да се преустанови заустването на отпадъчни води в канала.

След 2 седмици изтича срокът на предписанието, когато ще бъде извършена повторна проверка на място.

5 са сигналите през месеца за бедстващи животни. При три от проверките са открити бухал със счупено крило и два ранени щъркела, изпратени за лечение в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.

Намерена от граждани сухоземна костенурка е пусната на свобода в района на защитената зона "Река Марица", а по получения сигнал за улов на щиглеци не е констатирано нарушение.

Над 26 500 лв. са постъпилите в бюджета средства от наложени санкции през април. Подробният отчет е публикуван на интернет страницата на РИОСВ - Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).