200 деца ще гледат куклен театър на открито с екологична тематика

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:36 / 19.05.2016
3328
В Цар Симеоновата градина в Пловдив пред повече от 200 деца ще бъде представен куклен театър с екологична тематика. Тази първа по рода си инициативата е на РИОСВ - Пловдив, община Пловдив и "ЕкоПак България" АД и ще се проведе утре от 10,30 часа. 

Поводът е Световният ден на биологичното разнообразие - 22 май и е част от кампанията "Да бъде по-чист, по-зелен и по-красив моят Пловдив". 

Спектакълът е подготвен от актьорите от театрална къща "Хора и кукли" - София. Куклено шоу ще представи по забавен начин разделното събиране на отпадъци вкъщи. 

За пиесата са изработени симпатични кукли, които са главните герои в книжка с приказка и картинки за оцветяване и са лица на кампанията "Нахрани ме разделно". 

След спектакъла да бъде направена кратка викторина за децата, организирана от РИОСВ - Пловдив и отдел "Екология и управление на отпадъците" на Община Пловдив. Празникът в Цар Симеоновата градина ще завърши с танци на малчуганите и актьорите.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).