200 000 евро от Ротари клуб за слухови апарати в училището за деца с увреден слух

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 03.09.2008
1065
Ротари Клуб Кобленц, Германо-българският ротари комитет и занаятчийската камара Кобленц са отпуснали 200 000 евро за модерни слухови апарати за училището за деца с увреден слух "Проф. д-р Стоян Белинов". Закупени са 200 слухови апарата, като всеки от тях струва 1000 евро. Освен тези пари са отпуснати и 36 000 долара за допълнителни дейности - изследвания, напасвания според спецификата на ушните миди, отливки и други. Утре ще бъде проведен и семинар с педагогическа насоченост, на който ще бъде обяснено как точно се използват апаратите.

Други 60 000 доалра са отпуснати за оборудването на 4 специализирани кабинета в училището. Специално за ремонтите през октомври от Германия ще пристигнат 4 члена на Ротари Клуб, които доброволно ще боядисват и помагат за оборудването.

От петък до понеделник ще се състоят и дни на България в Германия - в градовете Кобленц и Майнц. Ще се проведат срещи с кметове, бизнесмени и други хора от Германия. Ръководител на българската делегация ще е вицепрезидентът Ангел Марин. В неделя от 17 часа ще бъде изнесен и концерт в Кобленц, а средствата ще бъдат заделени отново за деца с увреден слух.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Издадена е заповед да се проверят всички камери, които са засекли...
Заведение в "Капана" хванато в крачка
Кметът: Поклон пред творците на Пловдив!
Богослов: Напълно логично е митрополит Николай да бъде номиниран ...
Цветелина Пенкова отчете мандата си в Европарламента и се срещна ...
Читателка: Намерена е голяма връзка с ключове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).