20 улици вече са преасфалтирани по проекта за Водния цикъл в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:39 / 30.12.2020
2691
20 улици вече са преасфалтирани по проекта за Водния цикъл, след като са подменени водопроводните и канализационните тръби. По-голямата част от тях се намират източно от ул. "Победа". Това стана ясно по време на проверка на кмета  Здравко Димитров, който заедно със заместниците си Пламен Райчев и Тодор Чонов провери напредъка на асфалтирането на улиците в район "Северен".  В карето зад хотел "Санкт Петербург" вече е положен основен пласт  на ул. "Полк. Дрангов" и са подготвени за асфалтиране съседни улици "Добротич" и "Драгота".

Здравко Димитров бе посрещнат от жители на района, които му благодариха лично за спазеното обещание преди Нова година да започне асфалтирането в участъка. Те поискаха и основната улица в района – "Полк. Сава Муткуров", която в момента е с паважна настилка, да бъде асфалтирана. Кметът обаче поясни, че няма възможност за това, тъй като тя е извън обхвата на проекта.

"След Нова година ще продължи работата в участъка на запад, като на дневен ред са двете перпендикулярни улици на "Полк. Дрангов". Много от хората се притесняват от нивото на дъждоприемните шахти, но ги уверявам, че това е сега при основния пласт асфалт. При полагането на горния пласт те ще бъдат изравнени с нивото на улицата и няма да има проблеми", поясни Райчев.

Улици, по които са положени основни пластове асфалтобетонова настилка след подмяна на ВиК-мрежите: ул. "Средец" м/у ул. "Оборище" и бул. "България"; улици "Самара", "Стефан Ботев" и "Драгота" между ул. "Победа" и ул. "Средец"; ул. "Баткун"; ул. "Ильо Войвода" между ул. "Самара" и ул. "Баткун"; ул. "Поп Тачо"; ул. "Абоба"; ул. "Сливница"; ул. "Неофит Рилски"; ул. "Гюро Михайлов"; ул. "Полк.  Дрангов".

Паважната настилка по ул. "Карловска" е възстановена в участъка между ул. "Баткун" и ул. "Братаница".

Виж коментарите (0)

Още по темата (308):
11.04.2024 Читател: Ремонтът приключи, няма логика този изкоп да е там. Ще стане страшна беля!
05.04.2024 Пловдивчанин сигнализира за покъртително състояние на един от най-новоремонтираните булеварди
23.03.2024 Бивш зам.-кмет на Пловдив: Водният цикъл приключва, когато се отчете в
цялост
22.03.2024 Продължават ремонтите в северната част на Пловдив
21.03.2024 Първо в Plovdiv24.bg: Изненадващо смениха ръководителя на Водния проект
28.02.2024 За броени часове асфалтираха част от булевард в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).