2 работилници за преработка на тютюн разкрити на територията на МВР Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:52 / 05.02.2019
2510
Две работилници за преработка на тютюн са разкрити на територията на областната дирекция на МВР. В петък, при специализирана операция за пресичане на контрабандата с акцизни стоки, служители от РУ – Труд предприели претърсване в частен имот в землището на село Войводиново. В стопанска постройка униформените открили електрическа машина за рязане на тютюн, инсталация за термичната му обработка и кантар. Иззети са общо 140 килограма тютюнева листна маса, повече от половината - наситнена.

За срок до 24 часа в полицейския арест са задържани двама мъже, занимавали се с незаконната дейност – 22-годишен от Стряма и 27-годишен от Първенец. Образувано е досъдебно производство по чл. 234, ал.1 от НК. В неделя подобна спецакция била проведена от полицаи на Трето РУ на територията на Шекер махала в Пловдив. В хода й за едно денонощие бил задържан 35-годишен криминално проявен и осъждан мъж, срещу когото се води бързо производство. От адреса му униформените конфискували 250 килограма тютюневи листа и машина за рязането им, а над 100 килограма от готовата контрабандна продукция били намерени в съседна къща, която извършителят ползвал за склад. Случаите са докладвани в районната прокуратура.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...
След статия на Plovdiv24.bg премахнаха грозни и незаконни реклами...
Много грозна история с възрастна жена пред "Кауфланд"
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).