2 г. затвор за мъж, държал цигари без бандерол и подкупил полицаи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:54 / 11.01.2011
2371
Пловдивският окръжен съд осъди на 2 г. лишаване от свобода с 4 г. изпитателен срок и глоба в размер на 12 328 лв. подсъдимия Мирослав Хаджийски, 26 г.

Той беше признат за виновен в това, че на 15.08.2010 г. на пътя гр. Пловдив - с. Първенец в немаловажен случай е държал акцизни стоки без бандерол - общо 2680 кутии цигари " Слимс лайт ", " Уалтън роял бленд " и " Слимс ракуел " на обща стойност 12 328 лв. и е предложил и дал подкуп в размер на 130 лв. на полицейски служители.

На 15.08.2010 г. подсъдимият Мирослав Хаджийски управлявал пикапа си по пътя гр. Пловдив - гр. Първенец, натоварен 3 мастербокса цигари марка " Слимс лайт " без бандерол, които бил закупил от неустановено по делото лице. Хаджийски бил спрян от пътна полиция, които проверявали товарите, превозвани от автомобили в района на стоковата борса на пътя - гр. Пловдив - гр. Първенец. При направената проверка било установено, че цигарите са без бандерол и без документи за закупуването им. Хаджийски помолил полицаите да не докладват за случая, като оставил на предното стъкло на полицейския автомобил 130 лв. Полицаите му заявили, че върши престъпление и докладвали за цигарите и предложения подкуп. По -късно в дома на Хаджийски в с. Първенец било извършено претърсване и изземване и били открити 2 мастербокса цигари " Уалтън роял бленд " и 9 стека с цигари от марката " Слимс ракуел ".

Делото се разгледа по процедурата на съкратеното съдебно следствие, при което подсъдимият признава обстоятелствата по обвинителният акт и наказанието му се намалява с една трета. Наложената глоба е в размер, равен на стойността на контрабандните цигари.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).