17 загинали и 295 ранени по пътищата на Пловдив и областта за 4 месеца

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
11:32 / 21.04.2016
2700
255 тежки катастрофи със 17 загинали и 295 ранени са се случили по пътищата на Пловдив и областта от началото на годината до днес. Това съобщи за Plovdiv24.bg говорителят на КАТ - Пловдив инспектор Ботьо Гиргинов. 

"В сравнение със същия период на миналата година имаме чувствително намаление на броя на тежките катастрофи с 33 броя, загиналите са с четирима по-малко, а ранените - със 66 по-малко", обясни той.

"Това обаче не трябва да ни успокоява, защото пътнотранспортната обстановка е динамична, предстоят празници, почивни дни, летен сезон."

По думите му около празниците службите на Пътна полиция ще насочат своите усилия към превантивна дейност спрямо всички участници в движението - водачи и пешеходци. 

Инспектор Гиргинов днес даде старт на специализираната полицейска операция "24 часа контрол на скоростта", която ще продължи до 6 часа на 22 април. 

Акцията се провежда едновременно в няколко европейски държави и е организирана от Европейската мрежа на службите на пътна полиция. 

По време на специализираната операция ще се осъществява контрол върху скоростта в населените места, по главните пътища и автомагистрали, както и по третокласната пътна мрежа.

"Точно несъобразената и превишената скорост са сред основните причини за тежките катастрофи в Пловдиска област", коментира на старта на операцията днес той.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).