150 шофьори не натиснаха правилния педал, виждайки този знак в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:44 / 11.02.2021
11803
При поредната акция на Пътна полиция Пловдив: 11 водачи останаха без книжки, наложени са 150 акта за неспазване на знак СТОП. Образувани са бързи производства срещу четирима, шофирали под въздействието н алкохол и наркотици.

Акция за контрол над водачите на МПС по спазване на пътен знак Б2 "Спри! Пропусни движещите се на път с предимство!“, проведоха в рамките на 6 часа служители на ОД на МВР Пловдив. Проверени са 999 МПС и 1163 лица.

Констатираните нарушения по ЗДвП и Кодекса на застраховането са 858 броя, а 4 са бързите производства за установени криминални престъпления. Двама са шофиралите с алкохолна концентрация, като при проверка на 37-годишен водач е установено, че той е неправоспособен, а дрегерът е отчел концентрация от 3,32 промила.

Двама са шофьорите, седнали зад волана под въздействието на наркотични вещества - амфетамин и бензодиазепин. Съставени са 205 акта и 231 глоби по фиш, като 150 от актовете са за неспазване на знак "Стоп“. Трима от водачите са били неправоспособни, а 5 са използвали мобилен телефон, докато шофират. 11 са отнетите шофьорски книжки.

За неизползване на обезопасителен колан са съставени 50 акта, а при 18 от проверените автомобили са констатирани различни неизправности, за които е взето административно отношение. Четирима са водачите, които са преминали на червен светофар. Наложена е санкция и на водач, отнел предимство на пешеходец, а без застраховка "Гражданска отговорност" са били три от проверените МПС.

За неправилно движение по пътното платно на водачи на МПС са съставени 32 глоби по фиш, 64 -ма от водачите са били с нередовни пътни документи, а 135 са другите нарушения по ЗДВП. Само за 6 часа на територията на областта посредством експлоатираните технически средства и системи за заснети 378 нарушения на скоростните режими.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...
Заплатата е 3000 лева, но няма желаещи: Училище в Пловдив единств...
Емблематична фигура за Пловдив стана почетен гражданин на града
Хиляди рози разцъфтяха по булевардите в Пловдив, кошници и саксии...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).