134 социални трапезарии отварят врати от следващия месец в цялата страна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
18:47 / 26.11.2009
1529
Четири нови мерки по Оперативна програма „Човешки ресурси" се отварят у нас от 15 декември, съобщи в Пловдив министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Те са част от антикризисните мерки за регулиране пазара на труда, като през 2010 година по тях трябва да бъдат усвоени над 250 милиона лева. Мерките са изключително важни както за безработните, така и за заетите лица, тъй като се отнасят до обучението, квалификацията и преквалификацията на кадрите. От началото на годината в Бюрата по труда в Пловдивска област работодателите са заявили над 9000 свободни работни места в различни сфери. Голяма част от тях са останали незаети, коментира социалният министър и допълни, че точно сега е времето за прилагането на мерките по тази оперативна програма.

От следващия месец в цялата страна се откриват и 134 социални трапезарии. В тях през зимните месеци топла храна ще получават около 50 хиляди човека в затруднено положение. За Пловдивска област досега са подадени проекти за пет трапезарии в общините Лъки, Асеновград, Кричим, Сопот и Карлово. В тях ще се хранят от 20 до 60 души. В някои общини, сред които и Пловдив, продължават да действат трапезарии от миналата година. Министерството е премахнало някои от неефективните социални програми на предишното правителство като "пенсионери на море", като ги е заменило с други, каквато е програмата за разкриване на социалните трапезарии, уточни министър Младенов.

Министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов посети Пловдив по покана на областният управител и областен председател на ПП ГЕРБ инж. Иван Тотев. Повече от два часа той и директорите на агенции към МТСП разговаряха представители на регионалните структури на министерството, НОИ, на синдикати, работодателите, на инвалидите и хората с увреждания от Пловдив. Целта е чрез тези срещи да направим по-близка връзката на хората по места с министрите, заяви инж. Тотев и допълни, че в момента се подготвя посещението на министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).