130 експерти дебатират образователната система на международен форум в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:48 / 31.05.2016
2249
На 2 и 3 юни в Пловдив ще се проведе втора международна конференция, организирана от фондация "Световен образователен форум България" и Община Пловдив, съвместно с Министерството на образованието и науката. Темата - "Образователната система през 21 век - иновативни подходи за качествено образование" - е посветена на необходимостта от промени и иновации в областта на образованието. 

Сред 130-те регистрирани участници са университетски преподаватели, експерти и представители на Регионални инспекторати и общини, директори на училища и детски градини от всички области на България, обединени от идеята да градят общността от лидери в образованието. 

Тук са представители на социалните партньори в образованието - СБУ, КТ Подкрепа, Съюза на работодателите в системата на средното образование.
Сред специалните ключови говорители са:

• Диян Стаматов , зам.-министър на образованието и науката;
Стефан Стоянов - зам.-кмет на Община Пловдив, която е основен партньор по проекта "Иновативни училища";

Представителите на Световен образователен форум са:

- Д-р Лидия ван Рийтшот, директор на Световен образователен форум, която е била "Директор на иновациите" в Холандското министерство на образованието и правителствен съветник на министъра на образованието. В момента тя е председател и на борда на гуверньорите на Международната Монтесори асоциация.
- Д-р Кристофър Хауърд - Председател на "Световен образователен форум Великобритания"
- Мария Гайдарова - Председател на Световен образователен форум България.

Представители на академична общност са проф. д-р Росица Пенкова, директор ДИУУ към СУ "Св. Климент Охридски" и проф. д-р Галин Цоков, зам.-декан на педагогическия факултет на ПУ "Паисий Хилендарски", Брайън Кларк - представител на Университета Уорчестър - Великобритания, и Д-р Хауърд Смит от Колумбийския университет, Ню Йорк, САЩ, който ще се включи дистанционно.

Ще участват също и Евгения Пеева - изпълнителен директор на фондация "Заедно в час" и д-р Нели Колева - директор "Публични партньорства" към фондацията, Васка Атанасова - старши експерт начално образование в РИО Пловдив, изявени директори и учители, които ще споделят своите добри практики. 

Динамична програма, интересните тематични панели и уъркшопи са подготвени от организаторите с една цел - всеки един участник да се почувства част от общността на лидерите в образованието, които професионално и отговорно да работят за качествено образование и за по-доброто бъдеще на нашите деца.

На официалното откриване на 2-ри юни от 11.00 часа в хотел "Империал" ще присъстват заместник-министърът на МОН Диян Стаматов, д-р Лидия Ван Рийтшот - Директор на Световния образователен форум, Мария Гайдарова - председател на Световния образоватален форум България, заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов и други.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин: Надявам се с това предложение поне да имаме някакъв...
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).