ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
13 огнеборци и спасители с отличия от конкурса "Пожарникар на годината"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:04 / 07.02.2020Коментари (0)5096
Изключително съм развълнуван, че днес за 25-ти пореден път награждаваме пожарникар на годината. Вашата работа е свързана с много рискове, ежедневно извършвате подвизи, спасявате човешки животи, имущество, противодействате на стихийните бедствия и  правите живота на гражданите по-сигурен и по-спокоен. Всички вие работите с чувство за дълг към гражданите, правите го с професионализъм, който притежавате, затова Ви благодаря сърдечно.

С тези думи министър Младен Маринов се обърна към пожарникарите на днешната официална церемония. Той посочи, че ГДПБЗН е дирекцията в МВР, която се ползва с най-голямото  доверие от гражданите, защото при всички бедствия и тежки ситуации се разчита на тях, всички очакваме да свършат професионалната си работа, свързана с риск за техния живот.

Министър Маринов благодари на ръководството на главната дирекция за усилието, което полага в развитието на материално – техническата база, за изключително добре изградения административен капацитет и за умението да ползва възможностите за европейско финансиране. Над 30 сгради на пожарни служби в страната са реновирани, ремонтирани, някои са изградени наново и този процес продължава.

Маринов припомни, че дирекцията се ползва с авторитет и в рамките на международната взаимопомощ при кризи. Той посочи необходимостта от развитието на доброволческите формирования и категорично заяви личната си подкрепа. По думите му над 3000 обучени доброволци има към момента - в пожарната служба това е необходимо, възможно, гражданите се включват с охота да изпълняват тази дейност. Вътрешният министър отдаде почит към паметта на колегите, изгубили живота си в битка с огнената стихия и пожела на пожарникарите да продължават да се учат в практиката, да изграждат своите професионални умения, защото това е гаранцията за техния живот и за успешното справяне в критични ситуации, с които те ежедневно се сблъскват. 

Вече 25 години подкрепяме "Пожарникар на годината“, защото знаем, че това което те правят, е за нас. Ежедневно извършват опасна, но много важна работа, спасяват други хора, имоти, за което им благодаря сърдечно, заяви и председателят на фондация "Доверие и закрила“ Христо Друмев.

На официалната церемония "Пожарникар на годината“ присъстваха заместник - министрите на вътрешните работи Милко Бернер и Стефан Балабанов, заместник-главният секретар на МВР гл. комисар Георги Арабаджиев, началникът на политическия кабинет на вътрешния министър Михаил Златанов, директорите на главните и административните дирекции на МВР. Тържеството уважиха председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в НС Пламен Нунев, народни представители, кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК акад. Христо Григоров, бивши ръководни служители на МВР и ГДПБЗН.

Традиционният конкурс "Пожарникар на годината" има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. Той се организира и провежда в четири раздела. Първият, в който се излъчва комплексен победител, е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият, според категорията на служителите, е за работещите в направление “Пожарогасителна и спасителна дейност".

Третият - за служители от направление “Контролна дейност". Четвъртият обхваща направление "Превенция". През последните години се утвърди и категорията "Отличени" – за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици, доброволци.

Тази година комплексен победител и носител на титлата пожарникар на годината стана Тошко Бързилов, дългогодишен ръководител на Националния оперативен център на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“. В своята кариера той е награждаван многократно от министъра на вътрешните работи и е носител на трите степени на почетния знак на МВР, както и на отличието "За доблест и заслуги“ – I степен.

"За мен е чест да получа високото отличие. Това е признание не само за моя труд, но и за труда на всички мои колеги, с които съм се борил в пожари и бедствия.  Бъдете смели, но не и безразсъдни. Нека с никого от вас, скъпи колеги, да не заменим един огнен миг за миг вечност, и винаги да се връщаме при своите близки.

В раздел "Контролна дейност" награди получиха мл. инспектор Александър Генчин, началник на УПБЗН – Септември, мл. инспектор Иван Минков от РСПБЗН-Чепеларе, инспектор Велизар Михов от РСПБЗН – Казанлък и инспектор Божидар Манчев от РСПБЗН – Плевен.

Гл. инспектор Пламен Иванов, началник  на РСПБЗН – Велико Търново и инспектор Владимир Иванов от РСПБЗН-Видин спечелиха конкурса в раздел "Превенция“. 

Директорът на ГДПБЗН гл. комисар Николай Николов награди със специална статуетка инспектор Ризван Кьоров от РСПБЗН – Кърджали и мл.експерт Валентин Иванов от РДПБЗН-Бургас за проявен героизъм при изпълнение на служебните им задължения. 

Победител в раздел "Пожарогасителна и спасителна дейност“ за младши изпълнителски длъжности е мл. експерт Цветан Косев от РСПБЗН-Габрово. Негов подгласник стана мл. експерт Динко Тодоров от РСПБЗН-Димитровград.

В раздел "Пожарогасителна и спасителна дейност“ за ръководни, експертни и изпълнителски длъжности е комисар Тошко Тошев, зам.-директор на СДПБЗН.

В рамките на церемонията бяха връчени и отличия на още седем достойни българи, които през изминалата година имат принос за осигуряване на пожарната безопасност и защитата на населението. По традиция награди получиха и най-добрите доброволци.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: