10% от бюджета на дома "Св. Василий Велики" спрени заради кризата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:50 / 02.11.2009
735
10% от средствата от делегирания бюджет на Старческия дом „Св. Василий Велики" в Пловдив са спрени заради икономическата криза. Това съобщи директорът на дома Пламен Христев. По мнението му, средствата няма да дойдат на 100% и през следващата година.

Домът се обитава от 200 възрастни, а за тях се грижат 68 души. По думите на директора, има дефицит и на персонал, който по наложения у нас стандарт трябва да бъде 80 души. Все по-рядко се появяват напоследък и дарители. Има такива, но те са дребни, посочи Христев. По мнението му, храната е добра, в дома има 4 диети за различните заболявания. Помещенията се поддържат добре, наскоро е правен ремонт на болничното отделение, където са настанени 34 души.

Пламен Христев отрече да има натровени хора от храна, така както възрастни заявиха. Те са дееспособни и са на свободен режим, каза Пламен Христев, така че могат да ходят до магазина и да си купуват друга храна, ако са недоволни. Самотата е една от основните причини, заради която хората идват да живеят в старчески дом, каза Христев. Освен това, в един момент възрастният осъзнава, че започва да пречи на младите и сам взема такова решение. Разбира се, не са редки и случаите, в които те даряват всичко на децата си, а след това дълбоко съжаляват, че са станали без покрив.

Възрастните, които искат да живеят на семейни начала, подават заявление до ръководството на дома и ние им разрешаваме. Това е сериозна стъпка и трябва да става само с личното волеизявление на хората, добави Христев. Когато имаме несходство в характерите, по същия начин те подават заявление, за да ги разделят.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Повече полиция на булеварди в Пловдив с висока концентрация на ПТ...
Предприятие обясни разликата между "Разфасовка от птиче месо" и "...
Майка на загинал моторист: Сам поиска да дари органите си, ако с ...
Брутални сцени в църква в Пловдив, раниха полицай!
Полицията взима мерки за мача Локо - Левски
За две седмици затварят възлово кръстовище в "Южен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).