10 години от създаването си отбеляза КСУДС Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:16 / 29.09.2015
2643
На 10-ия рожден ден на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив директорът Недка Петрова благодари на община Пловдив, на дирекция "Социална политика" в лицето на Георги Титюков и Веселина Ботева за подкрепата.

"Това е празникът, който най-много сме очаквали. Благодаря за усилията, затова, че сте такива добри професионалисти", каза още Петрова. като се обърна към лидера на КП "Кауза Пловдив" Георги Титюков и директорът на дирекция "Социална политика" Веселина Ботева.

"През последните години община Пловдив строи качествени детски заведения. Пример затова е ЦДГ "Котаракът в чизми". Предстои да се реализира проектът за нова детска градина"Чайка". "Община Пловдив ще продължи да помага на КСУДС да се грижи за деца и семейства в риск", заяви лидерът на КП "Кауза Пловдив" и кандидат за кмет на район" Централен"Георги Титюков.

За 10 години над 4000 деца и семействата им са преминали през КСУДС. Повече от 3000 от тях са подкрепени от Центъра за обществена подкрепа. Над 800 от тях са останали в рождените си семейства, благодарение на предоставените услуги по превенция на изоставянето. 

Над 70 кандидат-приемни семейства са били оценявани и обучени от екипа, а 40 деца, настанени в приемни семейства са били подкрепени. Децата, жертва на насилие, които са получили подкрепа в ЦОП са над 700. 60 от тях, участвали в съдебни процедури, са били разпитвани в откритата през 2012 г. "Синя стая".


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
"Дни на музиката в Балабановата къща" в предаването "Цветовете на...
Рали шампион: Ако аз трябва да мина с 200 км/ч по този участък пр...
Камери са заснели движението на джипа и момента на трагедията
Инструктор: Самонадеяността на младите водачи води до тежки ПТП-т...
Лиляната изпрати абитуриентите
Нов инцидент на мястото, на което стана фаталният сблъсък с джипа...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).