10 г. сградата на новото кметство на "Северен" чака да бъде завършена

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:42 / 08.02.2011
2906
"Единственият район, който остана без нова сграда за администрацията е "Северен", възмутена бе д-р Ина Филипова, кмет на район"Северен", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Новата сграда, където ще се помещава кметството на района се намира на второто кръгово движение до административната сграда на "Подем" и вече 10 години чака да бъде завършена. Сградата е на няколко етажа и освен административна, тя ще бъде и жилищна.

Филипова напомни в какви бараки в момента се помещава кметството на "Северен" и администрацията на района. Тя каза, че от липса на нова сграда страдат не само общинските служители, но и гражданите, които са закупили апартаменти във въпросната замразена сграда. 

"В момента топката е в Голяма Община, които водят дела, с които да изискат и принудят инвеститорите, бившите "Заводски строежи", да си завършат сградата", поясни Филипова. 

Стана ясно, че договорът за строеж на сградата е сключен през 2001 г, а пусковия срок на сградата варира между 3 и 4 години. Близо три годишното прекъсване на всякакви строителни работи по обекта е било нарушено за малко през миналата година, но след това е било отново спряно. 

"Проблемът там е, че всичко е продадено на зелено, парите са изхарчени, сградата не е завършена и този, който трябва да приключи обекта е пак "Заводски строежи", които не са фалирали, но се намират в един порочен кръг от дела и претенции за собственост, смяна на управители и ръководители", поясни причините за вече 10 годишното незавършване на сградата.

Като друг сериозен проблем Ина Филипов  визира нерегламентираните такси стоянки. Спирката до новата поща на "Северен" е едно от тези места. Образувалата се там на моменти стоянка на таксита не е разрешена, защото се намира вътре в кръстовището и освен това е на спирката.

"Най-редовно се налага да изпращаме служители на Общинска охрана и Общинска полиция да местят паркиралите там таксита. Ние държим да се уточни и бройка на колите, защото не е възможно 10 таксита да се наредят в редица и да заемат всичките възможни места", категорична бе д-р Филипова, но каза, че за съжаление се бави решението на проблема. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (2)

Още по темата (10):
25.12.2023 Кметството на "Северен" - дървени бараки и неприемливи условия за администрацията и гражданите
29.05.2023 ЧСИ продава офиси в злополучната сграда, където трябваше да е кметството на "Северен"
29.10.2018 2 млн. за довършване кметството на "Северен", Общината сменя
стратегията
27.04.2018 Известен ресторант става многоетажен паркинг с пасарелка
14.01.2018 800 000 лева рестартират изоставения ремонт на пловдивско кметство
30.03.2015 Съдът реши: Новото кметство на "Северен" да е готово за три месеца
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).