10 000 молби за безплатни винетки в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:41 / 15.01.2016
3724
В Пловдив са подадени над 10 000 молби за получаване на безплатни винетни стикери. Това съобщи Надя Танева, директор на "Социално подпомагане" Пловдив. 

По думите й в дирекцията се работи непрекъснато и в отделните социални служби е изключително натоварено. 

"Няма сериозно напрежение, гражданите са недоволни че чакат, но в крайна сметка те са дошли да си подадат документите, за да получат нещо срещу това.

Нека да бъдат по-търпеливи, особено за винетките. Винетката си е на човека, тя няма да изчезне, тъй като им се полага. Дали ще се получи днес, или утре няма значение. Сроковете за винетките са целогодишни. Просто в момента напливът е огромен, защото знаете, че до края на януари важат старите", обясни Танева.

Директорът на "Социално подпомагане" - Пловдив призова всички хора, които няма да пътуват извън града на 1-ви февруари и не им е толкова наложителна винетката, да отложат получаването й във времето. 

Танева каза още, че тече и кампанията за подаване на декларации за получаване на детски надбавки.

"За детските надбавки има създаден график. До края на януари, които са подавали декларации през март 2015-та година, трябва собственоръчно да попълнят декларация има ли промяна в обстоятелствата, включително и това дали живеят в чужбина. 

В противен случай детските ще бъдат спрени. Графикът продължава февруари месец. Тогава при нас трябва да дойдат граждани, които да са си подавали документи следващите месеци - април и май - 2015-та година. 

И съответно март месец, които са подавали през месеците юни и юли през миналата година. На всички семейства, които са си подавали документите след този период, заповедите ще им бъдат служебно удължени", обясни Танева. 

Тя припомни, че размерът на детските надбавки е променен от 1-ви януари, като те са съответно 37 лева за едно дете и 87 лева за две деца. 

"Заповедите за увеличение на размера ще бъдат издадени по служебен път и няма да бъде нужно гражданите да подават допълнителни декларации за това. Но нека този график да се спази, за да няма изненади в семействата и те да питат защо са им спрени детските", посочи директорът на "Социално подпомагане" Пловдив.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (66):
03.11.2016 Лиляна Павлова: Готвим сериозни глоби за шофьорите без винетка
24.10.2016 Увеличава се броят на продадените винетки
26.09.2016 Приходите от продажба на винетки ще достигнат 300 млн. лева
21.09.2016 АПИ: Винетките няма да поскъпват през 2017 г.
02.08.2016 Седмичната винетка била най-търсена
18.07.2016 Павлова: Няма да връщаме пари за винетки
Още новини от Новини от Пловдив:
20% отстъпка за рождения ден на строителен хипермаркет "Алати"
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Новаторство в трудовото законодателство: Шеф на болница уволнява ...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).