1-годишно е с премазан пръст след игра на детска площадка в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:35 / 23.04.2023
14744
Пловдивчанин се свърза с редакцията на Plovdiv24.bg,  за да разкаже за ужасен инцидент на детска площадка, която предстои да бъде официално открита утре. Преди няколко дни на едно от съоръженията дете на 1 годинка е затиснало пръстчето си. Ето сигнала на нашия читател:

Здравейте,

В гр. Пловдив, бул.Дунав 186, на 17.4.2023, стана инцидент с малко дете на детска площадка, което има вероятност да загуби пръстчето си. Причината е, че вратите на детската площадка НЕ отговарят на чл.12(2) от НАРЕДБА № 1 ОТ 12 ЯНУАРИ 2009 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТРОЙСТВОТО И БЕЗОПАСНОСТТА НА ПЛОЩАДКИТЕ ЗА ИГРА

Според наредбата разстоянието между подвижната част на вратата и рамката трябва да е 12 мм във всяко едно положение на вратата. На проблемната площадка това не е така - при отворено положение вратата се опира плътно до рамката. Последствието е, че детско пръстче беше буквално премазано като в менгеме. 

Информирах общината по ел.поща (виж препратения по-долу мейл и снимки) и получих входящ номер по имейл. За съжаление седмица по-късно няма реакция, а общината обявява с плакати, че на 24.4.2023 в 17:30 ч, кметът ще прави тържество, за да открие площадката, която не отговаря на изискванията за безопасност. Моля за гласност!

Благодаря

ПС! С този сигнал не се търси политически или личен ПР. Просто площадката е пълна с деца ежедневно и може и друго дете да пострада.

В обясненията, които мъжът допълва:



Вратата се завърта на около 200 градуса, т.е. навътре и навън до положение, в което опира плътно на жълтата колона и понататъшното й движение става невъзможно. Точно там, като в менгеме, на детенцето на около 1 г, му беше премазано пръстчето.

Детето беше с майка си, имаше други деца, които тичат наоколо. Вероятно пострадалото дете се е подпряло на жълтата колона докато същевременно червената врата се е отворила прекалено много, може би от някое от децата, и е притиснала пръста на детето. Със същия "успех" може и по-голямо дете или дори възрастен човек да пострада, дори да се осакати. Да се надяваме, че пръстът на пострадалото дете ще бъде спасен, след като на линейкати ѝ отне да дойде повече 20 мин (без включена сигнализация!!!)

Считам, че трябва да се предприеме незабавно конструктивна корекция както на тази конкретна врата така и на ВСИЧКИ подобни площадки в града (защото от този "модел" се виждат на не едно място в града), така щото подобни инциденти да са невъзможни.

Това е проблем, който НЕ може да чака бюрократщина - считам че трябва моментална реакция от страна на община Пловдив, за да не пострадат и други деца. 


Виж коментарите (0)

Още по темата (240):
26.03.2024 Отлична новина за детска градина в Пловдив
26.03.2024 Отстраняват нередности след сигнал на Plovdiv24.bg
17.03.2024 В края на май приключва един от най-мащабните проекти в Пловдив
10.03.2024 Сигнал от Пловдив: Кой ще се подпише, че е приел тази мърлящина?
22.02.2024 В "Централен" откриха четири нови детски площадки
20.02.2024 Вижте какво ще има на мястото на бивш ресторант под Бунарджика
Още новини от Новини от Пловдив:
В Пловдив арестуваха продавачка на сергия
Лекари се борят в Пловдив за живота на блъснатото момиче
Пуснаха движението по ремонтираната част на "Рогошко шосе"
Малка община, граничеща с Пловдив, настигна София по строителство...
В Пловдив не се научихме да минаваме през кръгови кръстовища
Ето я листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).