ЖП компания за пример: В Япония се глобяват и съдят за минута закъснение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:34 / 11.11.2021
1327
Японски машинист съди работодателя си, след като бе глобен с 50 цента заради едноминутно закъснение спрямо прочутата точна железопътна система на страната, съобщиха представители на жп компанията.

Машинистът е завел дело срещу West Japan Railway (JR West) по-рано тази година, след като той е объркал влаковете, на които е трябвало да се качи, като така е причинил едноминутно закъснение. Инцидентът е станал през юни миналата година, съобщи в. Yomiuri Shimbun.

Работодателят пък му е наложил глобата на следващия месец. Служителят настоява за обезщетение в размер на 19 470 долара за душевни страдания, причинени от изпитанието, се казва в доклада. Шофьорът е трябвало да докара празен влак до гара Окаяма в Западна Япония, но по погрешка е отишъл на грешен коловоз.

Объркването е забавило началото на смяната на машиниста. Компанията твърди, че е било целесъобразно машинистът да бъде глобен, тъй като по време на объркването не е бил извършван труд. "Причината, поради която това се превърна в дело, са различията относно това как да се тълкува“ причината за забавянето, каза той, добавяйки, че компанията е приложила правилото си "без работа, без заплащане“ при определяне на заплатите на шофьора.

Мъжът, чието име не е посочено, твърди, че забавянето е малка човешка грешка и не е трябвало да се счита за отсъстващ от работа. Железопътната система на Япония е прочута с точността си и редовно се дава за пример на всички останали жп компании по света. През 2017 г. местен железопътен оператор влезе в международния новинарски обмен, след като поднесе дълбоко извинение за "огромната неприятност“, причинена от тръгването на влак с 20 секунди по-рано.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).