Унгария размаха пръст на Обама

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
13:03 / 27.09.2014
2465
Унгарското правителство остро осъди критиките на американския президент Барак Обама срещу политиката на Будапеща.Говорителката на министерството на външните работи Юдит Фюлоп остро осъди декларацията на Барак Обама, който критикува Унгария като една от страните, потискащи неправителствени организации.

Преди 4 дни във Фондация Клинтън в Ню Йорк Обама каза, че "от Унгария до Египет, продължава затягането на регламента и откритото сплашване, все повече насочено срещу гражданското общество". Обама обвини още Русия, Венецуела, Китай и Азербайджан в сплашване на неправителствени организации.

Унгарският премиер Виктор Орбан също отхвърли критиките на Обама и заяви, че те "не се основават на факти".

В началото на септември унгарските власти извършиха обиски в офисите на неправителствени организации, финансирани с норвежки средства, и фискалните им лицензи бяха анулирани. Около 60 НПО са разследвани от началото на юни по подозрения в злоупотреби.


Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Признаха Доналд Тръмп за виновен по дело
Арести в Гърция, ако нарушите някои правила
Голям пробив в медицината! Излекуваха диабет за първи път
След измамата за милиони: Българите с присъда от общо 25 години з...
Образува се нов леден гигант
Ексклузивна и интересна авиолиния осъществи първия си полет 


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).