"Турски поток" ще доставя на Европа по 47 млрд. куб. м газ годишно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
14:39 / 08.02.2015
1741
Първата линия от газопровода да бъде построена до края на 2016 година. Това посочва в съобщение руският газов монополист "Газпром" след среща на генералния директор Алексей Милер и турския министър на енергетиката Танер Йълдъз в Анкара. По тръбата се предвижда към Европа да текат по 47 млрд. куб. м природен газ годишно, посочват още от руската компания.

Предвижда се първата линия от газопровода да бъде построена до края на 2016 година. Турският град Каякьой, на около 50-ина километра от границата с България, ще бъде точката, в която "Турски поток" ще излиза на европейска територия, съобщава Ройтерс.

"При проектирането на газопровода ще бъдат отчетени нарастващите потребности от природен газ в района на Истанбул, като във връзка с това е уточнен обемът газ, който ще бъде доставян до границата между Турция и Гърция - 47 млрд. куб. метра годишно", се казва в съобщението.

Дължината на тръбопровода през турския участък ще бъде 180 км. "Мощността на морския газопровод от Русия до Турция ще бъде 63 милиарда кубически метра годишно, а предварителният срок за завършване на строителството на първата линия е декември 2016 г.", пише още в съобщението.

В него се посочва, че в близко бъдеще се очаква получаване на разрешение за започване на работата по проучването и проектирането в турската подводна част от газопровода, но не се конкретизира срок.


Виж коментарите (7)
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).