"Тесла" готви големи съкращения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:09 / 15.04.2024
2059
Tesla Inc. може би се подготвя за големи съкращения на персонала, съобщи в понеделник  американският новинарски сайт за електрическия транспорт Electrek, цитираni ot БНР.

Няколко служители на Tesla казаха пред медията, че има слухове, че производителят на автомобили ще уволни голям брой работници тази седмица, като според някои от слуховете съкращенията ще засегнат до 20% от служителите на компанията, което означава десетки хиляди работници.

Electrek отбеляза, че компанията на Илон Мъск също така е казала на служителите си в голямото предприятие в Тексас (Texas Gigafactory), че ще бъдат съкратени производствените смени за производството на електрическия пикап Cybertrucks.

Очаква се Tesla да намали производството, за да се приспособи към очертаващото се по-слабо търсене.

Миналия месец автомобилният производител намали производството си в завода в Шанхай (Gigafactory Shanghai) - най-голямата фабрика на Tesla.

Слуховете идват след много лошо финансово тримесечие за американския производител на електромобили и при намаляване на производствения капацитет на Tesla.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Премиерът на Словакия Роберт Фицо е поставен в изкуствена кома
44 земетресения край гръцки остров само тази сутрин
Лекари стабилизираха състоянието на Фицо
Словашкият премиер с кръвоизлив в корема
Атентат срещу словашкия премиер Роберт Фицо
Излезе предупреждение за Италия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).