Световноизвестна компания зарадва свои служители с огромно увеличение на заплатите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:58 / 13.03.2024
8879
Японският автомобилостроител "Тойота" (Toyota Motor) се съгласи да даде на работниците в заводите си най-голямото увеличение на заплатите от 25 години, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Тойота", "Панасоник" (Panasonic), "Нисан" (Nissan) и редица други водещи японски компании вече обявиха, че са приели изцяло исканията на синдикатите за увеличаване на заплатите при годишния преговорен кръг за възнагражденията, който приключи днес.

Годишните преговори между ръководствата на компаниите и работниците тази година се следят внимателно, тъй като се очаква повишаването на заплатите да допринесе за проправяне на пътя на централната банка да сложи край на дългогодишната си политика на отрицателни лихви още идната седмица.

"Тойота", най-големият автомобилостроител в света, съобщи, че е приел увеличаване на месечните възнаграждения с 28 440 йени (193 д.) и рекордни бонусни плащания.

Стоманодобивният концерн "Нипон стийл" (Nippon Steel) също обяви, че изцяло е приел синдикалните искания за заплатите.

За първи път от 30 години работниците в големи компании поискаха годишно увеличение от 5,85 на сто, преминавайки прага от 5 на сто, посочи най-голямото японско синдикално обединение "Ренго" (Rengo). В резултат някои анализатори очакват тази година заплатите да нараснат с 5 на сто или повече спрямо малко под 4 на сто миналата година. Това ще бъде най-големият растеж от 31 години.

За значителни увеличения настояват синдикатите в редица сектори, включително автомобилостроене, електроника, метали, тежко машиностроене и услуги.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Вижте тези десетки хиляди нови автомобили, Европа се дави от кита...
Любим на стотици хиляди хора плаж ще продължава да стои затворен
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).