СЗО: Мащабът на епидемията "Ебола" е силно подценяван

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:10 / 15.08.2014
2595
Мащабът на епидемията от Ебола в Западна Африка е силно подценяван, предупреди Световната здравна агенция (СЗО) и заяви, че са необходими "извънредни" мерки за овладяването на заразата, предаде AFP.

Официалният брой на загиналите в резултат на заразяване със смъртоносния вирус достигна 1069 души, по данни на СЗО. В същото време САЩ наредиха евакуацията на семействата на своите дипломати от Сиера Леоне - една от трите страни в центъра на епидемията, заедно с Либерия и Гвинея.

Базираната в Женева здравна агенция на ООН заяви в свое изявление, че координира мащабно засилване на международните мерки в опит за справяне с най-тежката епидемия от хемарогична треска след откриването й преди четири десетилетия.

"Персоналът на местата, обхванати от епидемията, виждат доказателства, че броят на регистрираните случаи на заразяване и загинали подценяват мащаба на епидемията", се казва в изявлението на СЗО. "Очаква се епидемията да продължи известно време. Планът за оперативен отговор на СЗО е разчетен за следващите няколко месеца", се допълва в текста.


Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Лидерите на ЕС обсъждат разпределението на ръководните длъжности
От ревност: 20-годишен българин е намушкан 8 пъти, докато е разхо...
В Китай потушиха огромен горски пожар с дъжд от "посят облак"
Бивш евродепутат: Правилно е да има правителство с политическо пр...
Германската полиция простреля мъж с брадва в Хамбург часове преди...
Шестима обвиняеми за връзки с ИДИЛ взеха заложници


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).