САЩ: Хизбула готви нов удар в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:13 / 12.08.2012
3039
САЩ предупредиха,че ливанската шиитска организация Хизбула би могла да нанесе във всеки момент нов удар в Европа, предаде Франс прес.

"Смятаме, че Хизбула би могла да извърши нападения в Европа или на други места във всеки момент и то без никаква форма на предупреждение", заяви координаторът за борбата с тероризма в Държавния департамент Даниъл Бенджамин. "Хизбула и Иран ще запазят интензивна терористична активност в близко бъдеще", добави той.

Според Бенджамин Хизбула е заинтересована от извършването на терористични атаки и в Тайланд, където предишен опит се провали в началото на тази година. Представителят на Държавния департамент посочи, че не разполага с информации за планирани операции на Хизбула на американска земя. По-рано вчера американските власти обвиниха Хизбула, че играе основна роля в Сирия, като помага на силите на президента Башар Асад да потушават бунта.


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Германската полиция простреля мъж с брадва в Хамбург часове преди...
Шестима обвиняеми за връзки с ИДИЛ взеха заложници
Излезе нова информация за здравето на Кейт Мидълтън
"Фронтекс" ще продължи да изпраща по 165 служители на българо-тур...
Това отново е най-скъпата компания в света
Рядък феномен на езеро в Румъния за 2 в 1 – природна феерия и щет...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).