Раздават Георгиевски ленти за 9 май от радио "Гласът на Русия"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:10 / 07.05.2008
1992
Акция "Георгиевски ленти" отново ще напомни за Деня на победата над хитлеризма - 9 май. Тя се провежда за четвърти път от радио "Гласът на Русия", съобщиха от пресцентъра на панаира.

20 милиона души от целия свят се включиха в предишните 3 издания на инициативата с надслов "Помня, гордея се".  Те сложиха черно-оранжевите Георгиевски ленти, които в Русия са символ на военна храброст, за да отдадат своята почит и благодарност към ветeраните от Втората световна война и към загиналите за освобождението на Европа и света. Лентите са част от ордена „Свети Георги", който е учреден през 18-и век и се връчва за подвизи във военно време, те се смятат за най-почетната награда в Руската армия.  

Сегашната акция, посветена на 63-тата годишнина от Деня на победата, вече набира скорост в Русия и Европа. Тя ще продължи до 12 май. Желаещите да участват в нея могат да получат Георгиевска лента от радио "Гласът на Русия" като се свържат с българската редакция на електронен адрес bulgarians.@mail.ru или на пощенски адрес: 115326 Русия, Москва, Пятницкая улица № 25. Подробности за инициативата може да се намерят на сайта http://www.9may.ru/.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
ЕК призовава България да прилага правилата за енергийната ефектив...
Богати държави печелят милиарди от парите, които дават на по-бедн...
Анализатори: Защо точно Раиси?
Мегасделка за 3,5 милиapдa eвpo
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).