Петролът продължава да поевтинява

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
09:51 / 12.06.2012
2225
Петролът бележи спад на стоковите борси за трети пореден ден, след като стана ясно, че еврозоната ще спасява испанските банки със 100 милиарда евро. Понижаването на цените на суровината се дължи и на опасенията, че Италия може да последва съдбата на Гърция и Испания и също да поиска финансова помощ.

Цените на петрола на международните пазари се понижиха на фона на опасенията на инвеститорите, че банковата криза в Испания може да засегне и други страни от еврозоната.

Цената на юлските фючърси на северноморски суров петрол тип Brent на лондонската борса IСE (InterContinental Exchange Futures) се понижи с 1,47 долара - до 98,00 долара за барел. На нюйоркската борса NYMEХ (New York Merchantile Exchange) стойността на юлските фючърси на американски суров петрол тип Light Sweet се понижи с 1,40 долара - до 82,70 долара за барел.

Цената на "черното злато" пада вече трети ден поред, въпреки анонсираната от еврогрупата помощ в размер на 100 млрд. евро за рекапитализация на испанските банки. Средствата ще бъдат осигурени от общоевропейските фондове.

Експерти обясняват поевтиняването на петрола със страховете, че след Гърция и Испания на опашката за спасяване ще се нареди и Италия. Засега европейските лидери избягват да коментират тази възможност най-вече за да не породят ново сътресение на пазарите.


Виж коментарите (8)
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).