Норвегия ни спъва за Шенген

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
15:48 / 02.08.2013
2935
Норвегия се противопостави на разширяването на Шенгенската зона. Наред с няколко страни от ЕС, норвежците са против присъединяването на Румъния и България към безвизовото европейско пространство, съобщава руското издание "Радиовести". В норвежкото общество назрява недоволство от перспективата за присъединяването на Румъния и България.

Правителството на Норвегия смята, че възможността за присъединяване към безвизовото пространство трябва да бъде отказана на двете страни. Според политиците в противен случай всички членове на Шенгенската зона ще бъдат залети от нова вълна от престъпност. Според официални данни, разпространени от Евростат, в момента в 15 страни от ЕС действат български и румънски престъпни банди, които са считани за едни от най-опасните.

Норвежката преса дори твърди, че срещу присъединяването на Румъния и България към Шенген са и самите норвежки граждани. Неправителствената организация в Осло е започнала да събира подписи за петиция, след като в града бе разбит палатков лагер на 200 нелегални имигранти - всички с ромски произход и граждани на Румъния и България. Жителите на Осло са внесли в местната полиция жалба за натрупания от ромите боклук, като са изразили загриженост за възможното разпространение на болести.

Призивът идва в светлината на предстоящото през есента обсъждане за членството на Румъния и България в Шенгенското пространство.

Източник: Блиц


Виж коментарите (13)

Още по темата (379):
18.04.2024 Еврокомисар: Напълно готови сте за Шенген
11.04.2024 Заради Шенген: Христо Стоичков попиля австриеца Нехамер
03.04.2024 Адвокат Пламен Бекирски: Който е решил да отвлича детето си без съгласието на другия родител, има от какво да се безпокои
02.04.2024 Вътрешният министър на Австрия за влизането на Румъния и България в Шенген: Би било погрешно да се определи конкретна дата
02.04.2024 Два дни след присъединяването ни към Шенген, изведоха дете без съгласието на единия родител
01.04.2024 Вигенин убийствено ироничен, заговори за кораби и яхти
Още новини от Международни новини:
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).