Небостъргач гори от часове в Лондон, има много жертви

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:37 / 14.06.2017
3895
24-етажен небостъргач гори от часове в британската столица и е на път да се срути, съобщава "Дейли мейл". Пожарникарите продължават да се борят с огнената стихия и да изведат блокираните в сградата хора. "Множество хора са загинали при пожара в 27-етажната жилищна сграда в Лондон". Това потвърди началникът на Лондонската пожарна бригада Дани Котън, цитиран от AFP. 

"Има множество смъртни случаи. Не мога да потвърдя броя им в този момент поради размера и сложността на сградата", обясни Котън. Ужасяващият инцидент във високата сграда Grenfell Tower, построена през 1974 г., в западен Лондон стана в ранните часове на деня.

По първоначална информация взрив в един от апартаментите е предизвикал огъня. Все още не е ясно дали става въпрос за газова бутилка или нещо друго. Според очевидци ситуацията е изключително трудна. 

"Видях да горят хора". Това заяви свидетел на пожара. Друг свидетел на трагедията посочи, че е видял как хора скачат от балконите и прозорците на високата сграда. "Алармените системи не се задействаха", допълни мъжът. 

"Можем да потвърдим, че след инцидента приехме 30 пациента в общо пет болници в Лондон", заяви представител на столичните служби за спешна помощ, като добави, че повече от 20 линейки, както и "екип за реагиране в опасни зони" са изпратени на мястото на инцидента. Над 200 пожарникари се борят с огнената стихия, която започва от 2-я етаж на сградата и продължава до покрива.



Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).