Най-малко четирима души са загинали при земетресението в Япония

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:27 / 17.03.2022
849
Четири души са вече загиналите след силното земетресение в Япония. Над 100 са ранените, предаде АФП. Земетресението с магнитуд 7,4 по Рихтер край бреговете на Фукушима предизвика дерайлирането на влак и създаде проблеми по пътната инфраструктура.

Предупреждението за цунами за вълни до метър в части от североизточна Япония беше отменено в ранните часове на днес, след като властите регистрираха водни нива с до 30 сантиметра по-високи от обичайните в някои райони. Малки вторични трусове последваха голямото земетерсение.

Говорителят на правителството Хирокадзу Мацуно съобщи за четири смъртни случая, въпреки че все още се разследва дали те са пряк резултат от земетресението. Други 107 души са ранени, добави той.

"След труса няма нередности в данните в ядрената централа във Фукушима и атомната централа Онагава“, каза Мацуно.

Земетресението бе на дълбочина 60 километра и беше предшествано минути по-рано от трус с магнитуд 6,1 в същия район, съобщи Японската метеорологична агенция

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).